Jimmie Åkessons presskonferens i Almedalen vid lunchtid hade tema trygghet. Han vill se fler poliser, straffskärpningar och obligatoriska utvisningar för kriminella utlänningar. Nyheten är att underlätta för larm i hemmet.

Oron för inbrott i hemmet ökar, konstaterade Jimmie Åkesson. Han påminde om att han inför förra valet betonade bostadsinbrotten. Det är en brottskategori som ökar. Det berör människor i deras vardag.

– 20 procent är oroliga för inbrott i bostaden. Man känner sig alltså inte trygg i sitt eget hem. Det här måste vi adressera, sa Åkesson.

Därför vill Sverigedemokraterna att ROT-avdraget utvidgas för att också inkludera installation av larm i hemmet.

Förslaget ligger helt i linje med väljarnas uppfattning om SD. Ett av partiets starkaste kort är lag och ordning. Detta förslag kompletterar tidigare förslag för att stoppa utländska ligor genom att stärka tullen, skärpta straff och fler poliser.