På måndagskvällen avlossades 15-20 skott från automatvapen mot personer som fanns i och utanför ett internetcafé på Drottninggatan i Malmö. Sex personer ska ha skjutits varav tre dödats och en är svårt skadad, enligt obekräftade uppgifter till TV4.

Vid kl 20.30 igår kväll startade ytterligare en skottlossning på öppen gata i Malmö.

– Jag hade fönstret öppet, så hör jag hur det smattrar, riktigt högt. Det lät som minst 15-20 skott, och som att det kom från ett automatvapen, säger vittne boende på andra sidan gatan till Aftonbladet.

När vittnet tittade ut genom rutan hörde han högljudda skrik.

Från internetcaféet började privatpersoner bära ut skjutna och blödande personer i bilar, för att så snabbt som möjligt föra dem till sjukhus.

Polisen var snabbt på plats eftersom caféet ligger bara ett hundratal meter från polisens rättscentrum.

Vid 23.10 på måndagskvällen meddelade polisen att en 18-årig man avlidit till följd av sina skador. En dryg timme senare uppgav man att även en 29-årig man avlidit på sjukhuset. På tisdagsförmiddagen får TV4 uppgifter av en anhörig att en tredje person dött, som är bror till en av de tidigare avlidna.

Minst en av de skjutna uppges vara en kriminellt belastad man som har varit aktuell i flera utredningar gällande grova våldsbrott.

Det fanns mycket folk i området när skottlossningen började och många människor samlades vid polisens avspärrningar.

Internationella medier uppmärksammar att Malmö ännu en gång drabbas av extremt grovt våld i offentlig miljö: norska NRK, Dansk Radio, tyska Deutsche Welle, brittiska Guardian, Daily Telegraph, israeliska Haaretz, Irish Times, nyhetsbyrån Reuters, Malaysia Today/AFP, indonesiska Jakarta Post.