Är syftet att skrämma politiska motståndare till tystnad? Jag förstår inte vad S-politiker vill uppnå med att polisanmäla. Alla tycks dock eniga om dårskapen i detta panikartade agerande från Socialdemokraternas sida.

Först polisanmäls M-landstingsråd i Stockholm för att patienter dör i sjukvården, av riksdagsledamoten Hans Hoff (S). Sedan polisanmäler riksdagsledamoten Magnus Manhammar (S) riksdagskollegan Magnus Persson (SD) för förtal. Detta efter att ha nämnt att Manhammar som anställd på vänsterextrema Expo ägnat sig åt åsiktsregistrering.

Flera har nu reagerat på den nya socialdemokratiska taktiken att binda upp polisens minimala resurser på att utreda politikers gräl. Juristprofessorn Mårten Schultz skräder inte orden. I sin krönika i Svenska Dagbladet skriver han:

”Alla beslut om fördelning av offentliga medel kan leda till katastrofala konsekvenser. Det vet rimligen Hoff. Ändå kommer nu någon eller några personer i rättsväsendet att lägga tid på denna anmälan som istället skulle kunnat användas till brott. Det må vara valrörelse men det här är inte okej. Eller, för att parafrasera en partikamrat till Manhammar och Hoff: Det ni håller på med är trams.”

Och den polisanmälde riksdagsledamoten Magnus Persson (SD) tar anmälan med ro. I en kommentar skriver han:

”Har idag blivit polisanmäld … för att jag för flera månader sen i en debatt i Sveriges riksdag sa att Manhammar och hans arbetsgivare, vänsterextrema Expo, sysslar med åsiktsregistrering, något jag står för till 100%. Tycker hela ärendet är pinsamt för S och visar hur panikslagna dom är när de inte vågar ta debatten, utan springer till polisen istället.”

Man kan fråga justitieminister Morgan Johansson (S) hur mycket av polisens knappa resurser som ska avdelas för att sköta S-politikernas rännande med anmälningar som inte har med polisarbete att gör. Hur många mord och våldtäkter ska bli liggande för att göra S-politikerna nöjda?

Ja, lojala S-väljare bör också fråga sig om man vill ha den här typen av politiker – de som inte tar verkligheten på allvar utan ägnar sig åt gräl och dessutom belastar polisen med okynnesanmälningar.