Strax före riksdagens partiledardebatt startade på onsdagen sköts en man ihjäl med automatvapen i Stockholmsförorten Hässelby. Polisen söker nu efter flera gärningsmän och är angelägna om att få in tips från allmänheten.

Polisen larmades till platsen av vittnen som hört skottlossning. En man hittades avliden. Han sköts med flera skott på öppen gata. Förundersökning om mord har inletts. Polisen har sökt gärningsmännen med hund och med helikopter.

Enligt uppgifter till Aftonbladet ska skottlossningen ha skett med automatvapen. En utbränd bil upptäcktes i Blackeberg, som polisen misstänker har koppling till mordet.

I närheten av bilen ligger Råcksta träsk, där polisen genomfört dykningar, men vad som eftersöks eller om något hittats vill polisen inte svara på.

Tillvägagångsättet liknar det mord som begicks i Bromma i november förra året då en 28-årig man dödades. Om dagens skjutning har gängrelaterade kopplingar vill inte polisen svara på.

– Det är för tidigt att säga då detta är en pågående insats. Vi får återkomma om det senare, säger polisens talesperson.

Åtta skjutningar på tre veckor
Detta var åttonde skjutningen på mindre än tre veckorna i Stockholm. Fyra personer har mördats och sex skadats, vidare var två av händelserna så kallade drive by-skjutningar från en förbikörande bil. Lokaltidningen ”Mitt i” har listat händelserna:

Jakobsberg, 26 maj: En person skadad – ingen gripen. Drive by-skjutning med automatvapen.

Lidingö, 5 juni: 57-årig man skjuten till döds – tre personer gripna och anhållna. Skjutning med automatvapen utanför ett flervåningshus.

Barkarbystaden, 5 juni: En man död – ingen gripen. Drive by-skjutning in i en annan bil.

Skarpnäck, 6 juni: En man skär/skottskadad – en gripen misstänkt för försök till mord. Lägenhetsbråk med kniv och skjutvapen inblandat.

Tensta, 6 juni: Fem personer skottskadade, varav en förbipasserande – ingen gripen. Skottlossning mot flera personer på Tensta allé.

Östberga, 7 juni: Ingen skadad – ingen gripen. Skottlossning mot en bil med två personer i.

Vasastan, 8 juni: En man död – ingen gripen. Skottlossning i lägenhet.

Hässelby, 13 juni: En man död, ingen gripen. Skjutning utomhus.