LONDON. Den stora demonstrationen för att frige den fängslade journalisten och aktivisten Tommy Robinson har förbigåtts med tystnad i Sverige. Men protesterna för att ”frige Tommy” har följts av över en miljon människor på internet och liknande manifestationer hållits på andra platser.

Enligt Tommy Robinsons officiella facebooksida deltog 20 000 till 30 000 personer i lördagens march från Trafalgar square till 10 Downing Street. Daily Mail och BBC uppger att det bara var över 1 000 anhängare. Demonstrationens budskap var att Tommy Robinson fängslats och tystats för att ha riktad uppmärksamheten mot de muslimska grooming-gängen, att han är en politisk fånge och att han måste friges. ”Satte ljuset på muslimska grooming-gäng – blev statens fiende” stod det på banderollen vid podiet.

Talare som Geert Wilders, partiledare för Frihetspartiet i Nederländerna och anti-islamaktivisten Anne Marie Waters deltog och fick ett massivt stöd från folksamlingen. Enligt Wilders har över en halv miljon människor skrivit under en namnlista att frige Tommy Robinson. Filmen från demonstrationen på Robinsons sida har visats 1,3 miljoner gånger och liknande demonstrationer hölls även på flera andra platser i världen.

Brittiska tidningar har vinklat händelserna på konfrontationer och upplopp där fem poliser har skadats. Svensk mainstreammedia har inte uppmärksammat de stora protesterna alls.  Trots att det handlar om yttrandefrihet och demokrati. Trots att man har andra länders yttrandefrihetskämpar framför ögonen, som den svensk-eritreanske Dawit Isaac som man hållit mångåriga kampanjer för att frige.

Men uppenbarligen vill vare sig brittisk eller svensk media att invånarna ska veta mer om Tommy Robinsons situation och kamp.

Dömdes rekordsnabbt
Tommy Robinson vill dra uppmärksamhet till de muslimska groominggäng som våldtog brittiska flickor medan det brittiska samhället tittade bort. Tusentals vita engelska flickor, ofta minderåriga, har blivit offer för groominggängen, som mestadels består av muslimska män med ursprung från Pakistan.

Robinson fängslades 25 maj när han filmade åtalade utanför en domstol och ställde frågor till dem. Han greps och dömdes rekordsnabbt till att avtjäna 13 månader i fängelse. Han hade brutit mot en tidigare villkorlig dom genom agerandet. Media belades tillfälligt med munkavle att skriva om fallet. Beslutet har väckt starka reaktioner i såväl Storbritannien och andra västländer.

Polis, socialarbetare och andra myndighetspersoner lät systematiska våldtäkter och övergrepp pågå under flera år, för att inte riskera att kallas rasister, innan det uppmärksammades av grävande journalister. Flera rättegångar mot de muslimska gängen pågår, men medan etablissemanget vill tysta ner skandalen sätter Tommy Robinson istället ljuset på den.

Islamiseringen
Lördagens tal handlade om yttrandefrihet och kritik av islamiseringen av Europa. Geert Wilders, som själv tidigare blivit nekad inresetillstånd i Storbritannien för sin kritiska inställning till islam, och lever under ständigt dödshot från muslimska grupper, gick upp på scenen med ett följe av polis och livvakter.

– Tommy Robinson är den störste frihetskämpen i Storbritannien. Han har modet och kraften att bekämpa de som har sålt ut oss för massinvandring, som gjort oss till i det närmaste främlingar i våra egna länder. Tommy Robinson är en politisk fånge och han måste friges, sa Geert Wilders.

Anne Marie Waters sa bland annat:

– Varför är det så  lätt att fängsla Tommy Robinson och så svårt att fängsla jihadister?

och:

– Mitt budskap är: Fortsätt framåt. Ni har sanningen på er sida oavsett hur många nedsättande saker de kallar er, säger hon.

Det är nog nu, var budskapet från flera talare, att man inte stillatigande tänker låta islamiseringen av sina länder fortgå. En inspelning av demonstrationen kan ses här.

Lifesitenews skriver :

– Varför skulle Tommy Robinson dömas så rekordsnabbt, medan rättegångarna mot män som bedrivit trafficking, sexuella övergrepp och våldtäkter mot så unga offer som elva år, får pågå i åratal? Varför skyddas de av domstolar, media och politiker? De åtalade männen har kunnat fortsätta arbeta som vanligt och våldta fler engelska flickor.

Författaren tar även upp att livesändningen utanför domstolen visar hur allmänheten gillar det Tommy Robinson gör, samt hur han fick ta emot dödshot och förolämpningar från de åtalade när han filmade dem.

En ny demonstration väntas hållas den 14 juli.