Två dödsskjutningar skedde på två olika offentliga platser i Stockholm under tisdagen. Polisen ser ännu inget samband mellan skjutningarna.

Klockan 15.45 på tisdagen larmades polisen till Lidingö efter att flera personer hört skottlossning med automatvapen. När den första patrullen kom fram till platsen hittade man en skadad man som fick föras till sjukhus med ambulanshelikopter, men mannens liv gick inte att rädda, meddelar TT.

Efter larmet inrättade polisen en vägspärr vid Lidingöbron, där de kontrollerade bilar på väg att lämna ön. Där brottades två personer ner av polisen, som meddelar att man anhållit flera personer kopplade till skjutningen.

Vid 19-tiden kom nästa larm om att skott avlossats vid Barkarby torg i Järfälla. En person hittades svårt skadad i anslutning till en bil. Mannen avled senare på sjukhuset.

– Jag var inne på Ica Maxi och hörde ett par smällar. Sen kom en tjej in och sa att det varit skottlossning. Utanför ser jag en bil med krossade rutor och en person som ligger på marken, säger ett vittne till Expressen. Ingen misstänkt har gripits.

Det finns inga uppgifter om något samband mellan dödsskjutningarna med tre timmars mellanrum, på offentliga platser och mitt på ljusa dagen.

– Man kan aldrig utesluta, men just nu utreder vi det som två separata händelser, säger Anna Westberg, presstalesperson vid Stockholmspolisen.