Till vilka ska svenskt bistånd gå? Till rasister och antisemiter? Ja, säger utrikesminister Margot Wallström (S) som bara beklagar rasism från palestinskt håll, medan våra svenska skattemiljoner fortsätter forsa in i den palestinske presidentens kassakista.

Under ett möte i måndags sade den palestinska presidenten Mahmoud Abbas till landets nationella råd att de brott som begåtts mot europeiska judar genom historien, och som kulminerade i Förintelsen, inte var ett resultat av deras religion – utan berodde på judisk bankverksamhet och ocker.

”Talet som den palestinske presidenten Mahmoud Abbas gav den 30 april innehöll oacceptabla yttranden. Sverige och EU engagerar sig fortsatt för att bekämpa alla former av antisemitism och alla försök att ursäkta, rättfärdiga eller trivialisera Förintelsen”, skrev utrikesminister Margot Wallström (S) i ett inlägg på Twitter.

Men detta lätta smisk på fingrarna är helt otillräckligt. Dessutom är det inte första gången som palestinska företrädare ger uttryck för antisemitism. Tvärtom stämmer det väl överens med landets långtgående tillvägagångssätt att utåt sett framställa sig som kompromissvilligt samtidigt som man internt piskar upp hat- och hotfull stämning mot judar.

Vissa rasister har svensk Socialdemokrati inga problem att umgås med, krama om och skänka mångmiljonbelopp av svenska skattemedel. Det parti Mahmoud Abbas tillhör, Fatah, är nämligen Socialdemokraternas systerparti genom sin tillhörighet till Socialistinternationalen. Då är det inga problem med våldsbejakande extremism och rasism som uppmanar till våld mot judar i Israeler. Sådant budskap har alltid förmedlats i palestiniernas officiella kanaler. Många palestinska skolor har döpts om efter terrorister som dödat judar.

Ändå har det svenska biståndet fortsatt och skattemiljonerna rullat iväg till extremister.

Jan Björklund har framfört förslaget att regeringen omedelbart fryser biståndet till Palestina. Det är det minsta man kan begära. Och man kan fråga sig varför inte de borgerliga under sina åtta år i regeringsställning inte skärpte upp kraven på utbetalningarna till palestinska myndigheten.

Svenskt bistånd ska inte gå till mottagare som bedriver våld på rasistiska premisser, var i världen de än befinner sig och hur goda socialister de än må vara.