RAMADAN. En pojke i 15-årsåldern i Ronneby misshandlades av flera andra pojkar på sin skola för att han inte följde ramadan. Pojken fick skador i ryggen och fördes till sjukhus med ambulans. Skolan med 450 elever stängde efter händelsen.

Ännu en högstadieskola där alla eleverna har fått skickas hem efter ett allvarligt bråk med etniska förtecken. Enligt uppgift handlade bråket denna gång om ramadan. En vän till offrets familj säger att misshandeln kan ha utlösts av ett bråk kring ramadan.

– Vi har flytt från Syrien för att komma undan krig men här blir han slagen av klasskamrater för att han inte följer ramadan. Nu ligger han på akuten och vi vet inte vad vi ska ta oss till, säger vännen.

Ronneby är en ort som länge varit i hetluften på grund av etniska konflikter och så kallade storbråk. Nu utbröt alltså misshandel utlösta av åsikter om islamiska regler på högstadieskolan.

Enligt uppgift blev pojken slagen av ett antal andra pojkar i samma ålder. Pojken ska bland annat ha fått skador på ryggen och fördes med ambulans till sjukhus för observation.

Sagt kränkande saker
Rektorn på Snäckebacksskolan, Ulrika Lundin, säger att andra pojkar ska ha sagt nedvärderande saker till pojken, vilket ska ha lett till misshandeln.

– Jag är inte själv på plats i dag men har fått information om att pojkarna sagt kränkande saker. När han ifrågasatte detta hoppade de på honom, säger hon.

Skolan ska vidta åtgärder och att ett möte ska hållas under onsdagen med de inblandade elevernas föräldrar, enligt rektorn.

– Jag ska bland annat göra klart att det här inte är ett accepterat beteende, att man tar till våld, säger hon.