ESKILSTUNA. Under fredagen drabbade hundratals unga samman i ett annat storbråk på skolan Eskilstuna. Idag greps två personer i 18-19-årsåldern efter ett nytt bråk på skolan. – De hade tillhyggen gömda i sina kläder, så de är misstänkta för förberedelse till grov misshandel, säger vakthavande befäl Anette Wilhelmsson till SVT. 

Exakt vad som har hänt kan polisen i nuläget inte svara på. Enligt patrullen var det förhållandevis lugnt vid 12-tiden.

Under fredagen larmades polisen efter ett annat storbråk på högstadieskolan Stålforsskolan i Eskilstuna med hundratals inblandade och ett stort polispådrag. Enligt polisen hade ungdomar utifrån kommit till skolan och ett hundratal personer drabbade samman i ett storbråk. I samråd med polisen beslutade skolan att skicka hem alla elever efter bråket.

– Det här har verkligen legat i luften hela veckan, säger en lärare som vill vara anonym.

Det var strax efter elva på fredagsförmiddagen när polisen fick larm om att det var stökigt vid Stålforsskolan i Eskilstuna. Då hittade polisen inget bråk, men såg att olika konstellationer rörde sig i omgivningarna och stannade därför kvar på platsen.

En knapp timme senare drabbade ett hundratal personer både från skolan och utifrån samman i ett storbråk. Fler bilar kallades till platsen och poliserna lyckades slutligen skingra eleverna.

Bråket startade enligt skolans rektor efter en konflikt mellan två flickor på skolan.

– De blev osams med varandra och en pojkvän från en annan skola kom och la sig i och så blev det bråk. De kallade hit elever från andra skolor och ett gäng av våra elever gick ut och tittade på, säger Camilla Simonsson, rektor på Stålforsskolan.

Ringer in folk
Enligt flera elever och en lärare på skolan  har det varit oroligt och stökigt på skolan senaste tiden.

– Det är ofta elever från andra skolor som kommer till skolan och bråkar och när det väl bryter ut ringer man in mer folk, säger den anonyme läraren.

Skolan tog i samråd med polisen beslutet att stänga skolan under fredagseftermiddagen. Skolan höll alltså öppet som vanligt på under måndagen och hade gjort en akutplan i fall eleverna från de andra skolorna skulle dyka upp igen. Rektorn hade även skrivit ett brev som gick ut till samtliga föräldrar där hon informerade om bråket.

Trötta på att bråk
En grupp av de äldre eleverna på skolan dröjde sig kvar en stund vid skolan efter att de skickats hem på fredagen. De uppgav att de var trötta på att bråk och stök stör skolarbetet.

– Vi har mycket att göra nu på våren och nu förlorar vi en halv dag i skolan, sa en av eleverna.