Än en gång har Dagens Nyheter avslöjats med att i sin ”faktakoll” förmedla lögner och falska citat. Man påstod att Jimmie Åkesson hade fel – men i verkligheten var det DN som förfalskade citat av Åkesson. Och sedan ljög när man gjorde rättelse.

11 maj skrev DN: ”I söndagens partiledardebatt i SVT:s Agenda sade Jimmie Åkesson att fyra av fem utländska våldtäktsmän slipper utvisning. I verkligheten är det betydligt fler som utvisas.”

Men DN har då förvanskat det Jimmie Åkesson sa. Utifrån denna falska nyhet talade DN om för sina läsare att Åkesson hade fel eftersom det bara handlar om ”utländska medborgare som är folkbokförda i Sverige”.

Men sanningen är att Åkesson sa så här: ”Fyra av fem utländska våldtäktsmän som bor i Sverige slipper utvisning.”

DN strök att Åkesson sa att han talade om dem som bor i Sverige. Sedan påstod DN att Åkesson hade fel.

Men det slutar inte där. När DN ska rätta, ljuger man igen. Även rättelsen är fake news.

12 maj 18.13 skriver DN i rättelse: ”En tidigare version av artikeln hade ett ord mindre i Åkessons citat än vad som faktiskt var fallet.”

Nej, det var inte ”ett ord mindre” i DN:s citat. Dessutom låter DN påståendet om att Åkesson ha fel, ligga kvar.

Dagens Nyheters agerande är skamligt. Saken blir mycket allvarlig eftersom det handlar om en central valfråga, inte en apart detalj i ett mindre viktigt ämne. DN påstår att Åkesson ljuger och överdriver om brottsligheten. Syftet från tidningens sida är att smutskasta ett av landets största partier och få väljarna att dra öronen åt sig. DN är en lögnaktig kampanjaktör i valrörelsen, vars mål inte är att förmedla nyheter utan sprida propaganda mot SD, om så behövs med rena lögner. Och sedan ljuga om vad man gör.

Det här exemplet visar tydligt att svenska medier inte håller fakta högt, inte har som ambition att ge en balanserad bild av samhällsdebatten. Medierna bedriver kampanjer för att indoktrinera sina läsare och tittare.

Och för detta tar medieföretag emot bidrag från staten. Myndigheten Vinnova finansierar ”faktakontroller” som används för att ljuga för väljarna om valrörelsen. Syftet är att till varje pris stoppa det nya partiet som hotar de gamla maktstrukturerna.

Svenska folket kan visa vad man tycker om dessa manipulationer genom att rösta emot de gamla maktstrukturerna den 9 september.