MALMÖ. I februari våldtogs en vuxen kvinna av sju minderåriga pojkar, varav två var under 15 år. Idag lämnades åtalet in. Men av de sju identifierade misstänkta våldtäktsmännen åtalas endast en 17-åring.

I åtalet om grov våldtäkt som lämnas in idag ställs bara en av tonåringarna som misstänks ha gruppvåldtagit en vuxen kvinna i en föreningslokal inför rätta. Bara en av tonåringarna som misstänks för att ha gruppvåldtagit en vuxen kvinna i en föreningslokal på Lindängen i Malmö ställs inför rätta.

– Det går inte att styrka brott för de andra, säger åklagaren Kristina Amilon.

Kvinnan ska ha varit drogpåverkad och därför befunnit sig i ett hjälplöst tillstånd. 17-åringen och två andra pojkar åtalas även för bedrägeri mot kvinnan. Enligt åtalet ska ett flertal pojkar i 15-årsåldern ha lurat kvinnan att de kunde sälja mer knark till henne. Kvinnan gav pojkarna sitt bankkort med tillhörande pin-kod. 
Därefter ska pojkarna med våld ha tvingat kvinnan till sexuella handlingar på flera av dem i lokalen. Efteråt ryckte ambulans ut och förde kvinnan till sjukhus.
Några veckor senare hade polisen identifierat sju misstänkta våldtäktsmän. Alla var minderåriga pojkar och två var yngre än 15 år och kan inte ställas inför rätta. Fallet är belagt med stark sekretess eftersom det rör sig om minderåriga gärningsmän och sexualbrott.
Kan inte bevisa
Åklagaren menar att det finns stöd för att fler personer har figurerat på platsen.
– Jag påstår att det har varit fler personer men jag kan inte visa vilka det varit, säger hon.
Kristina Amilon vill inte svara på hur polisen kom pojkarna på spåren, eller vad som binder 17-åringen till övergreppet. I bevisningen ingår kameraövervakning från torget på Lindängen.
17-åringen förnekar brott.