Kvinna knuffad från balkong i Norsborg i onsdags. Kvinna knivmördad i Sundbyberg i torsdags. En kvinna fördes till sjukhus sedan hon var nära att strypas till döds i Bredäng på torsdagskvällen.

Larm kom klockan 02.09 under natten mot torsdagen från Norsborg i södra Stockholm. En ung kvinna som misstänks ha blivit nerknuffad från en balkong har avlidit av sina skador på sjukhus. En man har anhållits som misstänkt. Enligt källor ska mannen och kvinnan ha kommit i kontakt med varandra genom dejtingsajten Badoo.

– Det har inletts förundersökning på mord, säger Fredrik Nylén, vakthavande befäl på polisens regionledningscentral i Stockholm till Expressen.

På torsdagskvällen knivskars en kvinna till döds i en lägenhet i Sundbyberg. Enligt polisen påträffades kvinnan i en grannlägenhet där hon sökt skydd efter angreppet, men varit så svårt skadad att hon dog.

– En man är gripen och förd till polisstationen, säger Fredrik Nylén, vakthavande befäl till Aftonbladet.

Klockan 22.35 på onsdagskvällen kom larmet in från en adress i Bredäng i södra Stockholm: En man försökte strypa en kvinna, enligt Stockholmspolisens misstankar. Kvinnan och mannen lämnade en restaurang och under promenaden därifrån har mannen attackerat och försökt strypa kvinnan. Ett vittne som ingrip för att rädda kvinnan blev nerslagen av den misstänkte mannen. Mordförsöket avbröts.

– Hon är förd till sjukhus, säger Fredrik Nylén, vakthavande befäl vid Stockholmspolisen till Expressen.

Det är inte enbart i skjutningar som människor blir mördade i Stockholm.