LONDON. Massinvandring, politisk korrekthet och en ovilja från borgmästaren att ta tag i problemområdena. Det är orsaken till knivmorden i London, enligt Nigel Farage.

London skakas av knivdåd. Var tredje dag huggs någon ihjäl i staden. Sedan årsskiftet har minst 36 personer blivit knivdödade i London. Bara nyårsafton blev fyra tonåringar knivhuggna till döds. Den 20 februari rapporterades sex personer knivhuggna i norra London. Under mars månad har 22 personer knivdödats, vilket innebär att huvudstaden nu har högre mordfrekvens än New York, som rapporterade 21 mord.

Om det fortsätter i samma takt som hittills kommer över 121 personer att ha knivdödats i år, vilket skulle innebära en dramatisk hela 50-procentig ökning från 2017.

– Vi har ett sammanbrott i lag och ordning i London. Politisk korrekthet har direkt orsakat att mordfrekvensen har gått upp, säger Nigel Farage, EU-parlamentariker och tidigare partiledare för Ukip, när har intervjuas  i Fox news.

Borgmästaren Sadiq Khan har inte besökt ett enda av de drabbade områdena, inte mött en enda av offrens anhöriga, enligt Farage. För några år sedan hade polisen en policy i de farliga områdena, så kallat ”stop and search”, där de genomsökte personer efter vapen och de fick kännbara straff om de hade det. Men detta har stoppats. Enligt Farage beror det på att polisen inte vill riskera att kallas rasister, eftersom områdena är starkt invandrardominerade.

– Borgmästaren Sadiq Khan stoppar huvudet i sanden. Han ber om mer pengar på Downing street istället för att arbeta med att Londonpolisen gör det de ska, och polisen behöver order från borgmästaren, enligt Farage.

Han hoppas de tar tillbaka ”stop and search” men tror inte det blir så.

– Ett av de värsta områdena har en stor svart befolkning. De är rädda att bli kritiserade för att anses vara rasistiska, istället för att göra sitt jobb och hantera brottsligheten.

Turnerar i USA
Nigel Farage turnerar också i USA och debatterar globalism och nationalism med Mexikos expresident Vicente Fox. Farage är positiv till att det är möjligt att debattera på de amerikanska universiteten och visa att man kan samtala civiliserat trots skilda åsikter.
– Många studenter har blivit lärda att Brexit, Trump och en återgång till nationalism är något fruktansvärt farligt. Mitt jobb är att förklara för dem att nationalism, eller nationism som jag föredrar att kalla det, är när folk vill leva demokratiskt i ett land, där beslut tas av politiker man har kunnat välja och även kan avsätta.

Varnar för Tyskland
Vid massinvandring till ett land krävs att se till att invandrarna bidrar finansiellt, lär sig språket, integreras i samhället och följer lagen.

Tyskland framhåller han som ett stort varnande exempel.
– Och jag varnar dem, om ni ser vad mrs Merkel gjorde, genom att öppna dörrarna för oräknerliga människor, så har hon direkt importerat terrorism till Europa.