När SVT rapporterar om en gruppvåldtäkt utmålas gärningsmännen som dem det är synd om, inte den våldtagna. Hur länge ska vänsterns galna kriminologiska irrläror få gälla i Sverige?

Det är skrämmande att se ett nyhetsinslag i SVT om en grov gruppvåldtäkt där förövarna utmålas som offer, därför att de är minderåriga, medan inte en tanke ägnas åt kvinnan som utsatts för övergrepp.

SVT:s Lokala Nyheter Skåne saknar helt brottsoffrets perspektiv när man rapporterar om de gripna för en gruppvåldtäkt i Malmö. Frilansjournalisten Joakim Lamotte har åter lyft fram journalistikens skeva rapportering som osynliggör de som drabbas av våldet, medan journalister gärna utmålar förövarna som utan skuld och ansvar för sina handlingar.

Idag har Lamotte fått svar från ansvarige utgivare vid SVT Skåne: ”Så här i efterhand kan jag se att den senaste publiceringen skulle ha blivit bättre om den drabbade kvinnans perspektiv varit med.” Men det är ju att den journalistiska ryggmärgsreflex – att se gärningsmännen som offer och glömma den utsatte – som är det väsentliga. Så tänker och agerar journalister, eftersom de följer vänsterns kriminologiska tänkande.

Inslaget rapporterar att sju tonåringar misstänks för att ha deltagit i en grov våldtäkt, under flera timmar, av en vuxen kvinna i en samlingslokal den 3 februari i Malmö. Två av de sju misstänka pojkarna är yngre än 15 år.

Den gruppvåldtagna kvinnans trauma blir etter värre eftersom hon inte anses vara den oförrättade, utan omtanken och det moraliska stödet riktas till gärningsmännen. Det hävdas i reportaget att gärningsmännen är ”barn” som ägnar sig normbrytande beteende, och därför ”alltid är offer”. SVT är helt ointresserad av hur brottsoffret mår.

Visst är det så att vänsterns normupplösningen leder till den starkes rätt, där det bara är att ta för sig eftersom någon moral inte finns. Men den sansade delen av svenska folket vill upprätthålla en rättsstat där våld inte accepteras, utan bestraffas.

Sverige kommer att landa i anarki om vi inte ser upp. Det måste bli ett slut på daltandet med människor som inte tar sitt ansvar och följer svenska seder och lagar. Straffmyndighetsåldern måste sänkas till 13 år så att unga gärningsmän kan dömas till frihetsberövande straff. Ungdomsrabatten som präglar nuvarande kriminalpolitik måste avskaffas.

Om man är gammal nog att kränka andra människor genom att angripa dem med våld, då är man gammal nog att låsas in. Om de nu gripna tonåringarna är skyldiga till gruppvåldtäkten, borde de tilldömas kännbara straff. De har att sona sina brott. Förstå att de gjort fel. Ångra sig. Först därefter kan andra aspekter kring återanpassning bli aktuella.