Gång på gång avslöjas hur statliga och kommunala bidrag beviljas föreningar med totalitära budskap. Samtidigt som politiker i medier diskuterar hur man ska få bukt med extremismen, sitter man i nämner och styrelser som finansierar just denna extremism med skattepengar.

Skattemiljoner fortsätter regna över extremister i Sverige. Stat och kommun kan inte hålla sig. Man vill finansiera extremism. Samtidigt pratar man om att bekämpa densamma. ”En fullständig paradox att dessa ger medel till radikala föreningar samtidigt som man högtidligt talar om god värdegrund”, skriver en rektor på twitter. Det är lätt att hålla med.

Vad är det som inte trillat ner i huvudet på de gamla partierna, som gör att de gång på gång understödjer, stärker och främjar totalitär extremism som vill allt annat än upprätthålla svenska värderingar om frihet och demokrati?

Senaste exemplet är turerna kring en kontroversiell burkafilm i Göteborg. Kritiken blev hård när kommunens kulturhus ”Blå Stället” i Angered tänkte visa den, och sedan samtala om den med en panel vars deltagare hyser extremistiska åsikter. Arrangemanget ställdes in.

Men genast beslutade föreningen Göteborgs litteraturhus att överta arrangemanget. Men denna förening finansieras i hög grad av – skattemedel. Litteraturhuset får både hyresstöd och verksamhetsstöd av Göteborgs stad.

Och kulturförvaltningens reflexer på att en aktivitet kritiseras för antidemokratisk islamism är att genast rycka ut till dess stöd.

Varför använder de gamla partierna skattepengar för att systematiskt stödja föreningar som uppenbart motarbetar svenska värderingar och underblåser extremism?

Antagligen behöver Sverigedemokraterna få 51 procent av rösterna innan politiska församlingar slutar att finansiera extremism med skattemedel.

*

Se mer: SR i Kulturförvaltningen försvarar omdiskuterad filmvisning Burka Songs 2.0 och Omdiskuterad filmen Burka Songs 2.0 visas trots allt i Göteborg, GP i Burkans kritiker måste också bjudas in.