Polis och åklagare lägger allt mer tid på att åtala pensionärer som skriver olämpligt om invandring. Då saknas inte resurser. Det gör det däremot för att utreda gruppvåldtäkter och gängkriminalitet. Proportionerna saknas. Lagarna måste ändras.

Vi har i Samtiden kunnat visa på flera fall där polis och åklagare lägger ner mycket tid på att åtala pensionärer för hets mot folkgrupp. Christina i Jönköping kallades till sex förhör på upp till två timmar åt gången. Åklagare har sedan med lupp i protokollen från polisförhör försökt hitta, om inte olagliga budskap i klartext så åtminstone ett olagligt syfte i hennes tankar. Allt för att kunna åtala henne för hets mot folkgrupp.

Att under många timmar förhöra pensionärer, som levt skötsamma liv och aldrig varit i klammeri med rättvisan, om vad deras syfte varit med att skriva några meningar på Facebook (som förmodligen inte särskilt många läser utanför deras närmaste krets), luktar faktiskt brottsprovokation. Provocerar polis och åklagare pensionärer i förhör för att de ska säga något som de sedan kan åtalas för?

Det är skrämmande att ens behöva hamna i den frågeställningen. Polisen skyller dåliga och långsamma brottsutredningar kring våldtäkter och grov gängkriminalitet på resursbrist. Denna resursbrist märks inte när det gäller att leta olämpliga uttryck från pensionärer.

Är det så att polis och åklagare av bekvämlighetsskäl hellre använder sin arbetstid till att förhöra pensionärer, för att slippa ge sig ut för att jaga yrkeskriminella? De sistnämnda kan ju vara farliga. De kan ha vapen. De kan attackera. Det gör sanneligen inte en 79-åring som kluddat ”fuck islam” på en toalett sedan han blivit misshandlad av invandrargäng.

Mitt förtroende för polis och rättsväsende har varit stort. Jag förstår att man med en urusel polisledning och med no-go-zoner där ingen vittnar, har ett tufft jobb. Men detta förtroende utsätts för stor påfrestning när jag ser hur polisen systematiskt jagar pensionärer på Facebook. Det är skamligt! En feg flykt från att utföra det väsentliga polisarbetet: bekämpa den kriminalitet som skapar växande otrygghet i samhället.

Är då inte nedsättande klotter om islam och om folk med utländsk bakgrund på offentliga toaletter och på Facebook fel? Jo, det är fel. Sådant ska inte ske.

Men i ett fritt samhälle kan inte polis och åklagare prioritera klotter framför våldtäktsutredningar och mordfall. I en diktatur är det självfallet annorlunda. Där jagar man oliktänkande och då är deras formuleringar alltid intressanta att granska. De som avslöjas med att uttrycka missaktning mot de styrande och deras politik, fängslas så att de inte kan utgöra hot mot regimen.

Här finns en obehaglig association till jakten på pensionärer med invandringskritiska budskap i syfte att kunna åtala dem. Alla proportioner saknas mellan misstänkt brott och rättsväsendets överreaktion (man åsidosätter våldtäktsbrott för att vaska fram ”onda” tankar hos pensionärer).

Det finns också en viktig principiell invändning att göra mot nuvarande lag om hets mot folkgrupp. Den gör etniska svenskar till andra klassens medborgare i det egna landet. Om en blond tjej på en skola med 90 procent elever med invandrarbakgrund blir kallad ”svennehora” och hon svarar ”svartskalle”, kan tjejen åtalas för hets mot folkgrupp medan de som lika rasistiskt förnedrar henne så som svensk inte blir åtalade. Det är alltså förbjudet att hetsa mot invandrare, men inte mot svenskar.

Den sjuka praxis som denna lagstiftning tillämpar innebär att man anser att majoritetsgruppen i landet inte kan vara utsatt för hets. Men på exempelvis en skola kan etniska svenskar vara i mycket liten minoritet, även om de i landet som helhet tillhör majoriteten. Och i den västerländska civilisationen är det alltid individer som ska räknas, inte grupper eller klaner.

Sverige måste avskaffa den nuvarande lagstiftningen, och införa ny där alla individer behandlas lika. Det är självfallet lika illa om en blond tjej utsätts för kränkningar som om en muslimsk grabb blir det.

För mig bekräftar dessa galna lagstiftningsgrunder än en gång hur viktigt det är att Sverigedemokraterna blir ett ännu större parti, så att det kan få inflytande över hur lagstiftningen utformas. De gamla partierna, från V till M, anser uppenbarligen inte att etniska svenskar ska ha samma rättstrygghet som invandrare. Det måste vi ändra på!