Lena Hallengren blir åter minister. Nu som barn-, äldre- och jämställdhetsminister efter att Åsa Regnér går till FN. Hallengren satt i Göran Perssons regering fram till 2006 och var då ungdoms- och förskoleminister.

Vid lunchtid utsåg statsminister Stefan Löfven riksdagskvinnan Lena Hallengren (S) till minister. Det är inte första gången hon tillhört regeringskretsen.

När hon blev minister 2002 sågs hon som ett ungt framtidshopp, men 28-åringen lyckades inte särskilt väl. Hon kom inte tillbaka som minister när Löfven bildade regering efter valet 2014.

En förklaring kan vara det låga betyg hon fick av svenska folket under sin tid som minister. I Aftonbladets mätningar där väljarna får sätta betyg mellan 1-5 på varje minister, fick hon låga 2,6 i betyg år 2002. Det är under godkänt, som är 3. Med tiden fick hon inte bättre betyg, utan tappade och 2006 fick hon 2,4 i betyg.

Under oppositionstiden 2006-2014 hade hon uppdrag i riksdagsutskotten, vilket hon fortsatt ha då hon inte kallades till regeringsarbetet. Nu senast som ordförande i utbildningsutskottet.