Chefer i kommunal verksamhet hyllar kriminella med väggmålningar och beskriver polisen som våldsverkare. Både S eller M tillåter att extremismen breder ut sig i förorterna.

På Mångkulturellt Center i Fittja står en pappdocka föreställande en polis med hotfull pose och rubriken: ”Våld i demokratins namn!” Häromåret stod samma kommunala center för en väggmålning som hyllade tre döda kriminella i Fittja.

Det skriver kolumnisten Peter Kadhammar i Aftonbladet. Han frågar, ”Så problemet i Sverige är att poliser utövar våld mot oskyldiga människor i tid och otid? Inte skjutningar och att polisen tappat greppet om en del förorter?”

Han besökted den kommunala stiftelsen Mångkulturellt Centrum eftersom kulturminister Alice Bah Kuhnke där skulle inviga av en ny app mot rasism. Av någon anledning fick hon förhinder.

Kadhammar kan också rapportera att utställning på centret smutskastar demokratier, förmodligen därför att man ser demokrati som något slags västerländsk kolonialism.

Den fråga Kadhammar inte ställer är varför de ledande partierna i Sverige, Socialdemokraterna och Moderaterna, i kommuner, landsting och statliga myndigheter accepterar detta systematiska undergrävande av demokratiska och svenska värderingar.