MEDIEGRANSKNING. Så gör man fake news. DN söker upp en känd föredetting i USA. Han svarar svävande. DN hävdar att amerikanen ska besöka Sverigedemokraterna. Sedan skriver man spaltmeter i egna kolumner om hur detta skadar partiet. Allt för att smutskasta SD.

Massmedierna ägnar sig allt mindre åt nyheter som rör folket. Istället är man inriktad på att konspirera, ”misstänka” och spekulera om saker och ting man ingenting alls vet något om. ”Kan bli”, är en allt vanligare inledning på de spekulationer som ersatt journalistik i medierna.

Senaste exemplet ser vi i Dagens Nyheter idag. En DN-reporter har sökt upp den före detta Trump-medarbetaren Steve Bannon. Artikeln handlar i flera stycken om Bannons gillestuga. Sedan ställer Bannon frågor om Sverige till DN-reportern. För att sedan säga att han ska besöka Europa och då också Sverige.

Och i Sverige vill han, ännu mer kryptiskt uttryckt, träffa Sverigedemokraterna.

Denna icke-nyhet slår Dagens Nyheter upp som en världsnyhet. Sedan låter man kolumnister skriva flera artiklar på temat ”Bannon kan bli giftig samarbetspartner med SD”. Det är falska nyheter rakt igenom.

Allt är påhittat av Dagens Nyheter för att försöka smutskasta Sverigedemokraterna inför valet. Man använder sina egna läsare som kanonmat i sina privata vendettor mot dem man ser som sina politiska motståndare. DN är inte längre en tidning, det är ett propagandaorgan som sin främsta uppgift har att lura väljarna att rösta på ett visst sätt genom att dränka dem i falska nyheter.

Ledande företrädare för Sverigedemokraterna har meddelat att man inte har bjudit in Steve Bannon.

Mer finns inte att säga om saken. För ju mer som sägs och skrivs, desto mer tid ägnas åt och sprids DN:s fake news.