GÄVLE. En kvinna blir överfallen, grovt misshandlad och ofredad av två gärningsmän under gårdagskvällen. ”Hon blir utsatt för en väldigt grov misshandel där man slår med ett föremål, hotar henne och kränker henne”, säger polisen, men lämnar inga signalement den här gången heller. 

Bestialiska gruppvåldtäkter, överfall och sexövergrepp på svenska kvinnor i det offentliga rummet fortsätter. Den här gången i Gävle, i stadsdelen Andersberg. Kvinnan var ute och gick kvällspromenad när två män plötsligt attackerar henne bakifrån.

– Hon lyssnar på musik och får en känsla av att det kommer någon bakifrån. Det går väldigt fort och hon får ett kraftigt slag mot ryggen och det gör fruktansvärt ont. Sedan får hon ett flertal slag, säger polisens presstalesman Mikael Hedström.

Männen slår henne med något slags tillhygge som polisen ännu inte har hittat.

– Båda männen slår, de lämnar föremålet mellan sig när de utdelar slagen, fortsätter Mikael Hedström.

Sexuellt
Samtidigt tar en av männen på kvinnan på ett sätt som motsvarar ett sexuellt ofredande. Efter en stund springer de två männen iväg, av oklar anledning.

Polisen rubricerade först det inträffade som grov misshandel och försök till våldtäkt. Nu är rubriceringen grov misshandel, olaga hot och sexuellt ofredande. Kvinnan ska själv ha larmat polisen och har uppgett att hon inte kände igen gärningsmännen.

Fruktansvärda smärtor
– Hon har fruktansvärt ont på flera delar av kroppen, för hon har fått ett flertal slag. Vi vet inte exakt hur många det är, men det är väldigt många och hon är väldigt chockad och skärrad.

Kvinnan ska höras mer ingående under torsdagen. Polisen vill ha in tips på om någon sett eller hört något, men vill ännu inte gå ut med något signalement på de misstänkta gärningsmännen för att inte ”påverka eventuella vittnen”.

– Vi avvaktar med det för att höra om iakttagelser från vittnen stämmer överens med det målsägandet själv har berättat. Vi hoppas få oberoende vittnen som kan berätta vad de har sett, säger Mikael Hedström.

I Malmö har det de senaste månaderna skett fyra grova gruppvåldtäkter. Inget signalement har heller där uppgetts av polisen. Ingen misstänkt är gripen.