VETLANDA. En 26-årige syrisk man häktades idag för det brutala mordet i Vetlanda på en 21-årig kvinna, samt mordförsök på hennes 24-åriga syster. Mordet ska ha skett med ett stort antal knivhugg vid 02.00 på tisdagsnatten, då mannen som bodde granne ska ha tagit sig in till systrarna.

Kvinnan bodde på ett LSS boende i Vetlanda kommuns regi. Mannen, en syrisk medborgare, bodde också i huset, i en lägenhet under kvinnan.

Enligt uppgifter hade den mördade kvinnan problem med mannen som störde sig på när hon spelade hög musik. Enligt flera källor ska mannen ha varit ljudkänslig och kunde bli rasande om han hörde ljud från den 21-åriga kvinnans lägenhet.

– Hennes granne har varit väldigt jobbig. Han har tagit något hårt tillhygge och slagit i taket när han hört ljud från ovanvåningen. Det räcker att man skrattar för att han ska reagera, berättar vännen.

Livrädd för mannen
Vännen fortsätter:

– Jag blev vittne till det själv när jag var hos henne. När hon gick över golvet så följde han hennes fotsteg och slog i taket efter varje steg.

Enligt Vetlandaposten var den mördade kvinnan “livrädd” för mannen.

Spela död
Den mördade kvinnans syster överlevde knivattacken genom att spela död, men skadades svårt. Enligt flera källor utdelades åtminstone ett 30-tal knivhugg mot kvinnan. Tillståndet för systern uppges vara allvarligt men stabilt.

Enligt Vetlandaposten har det brutala dådet väckt oro i staden även på grund av att en misstänkt mordbrand hände samtidigt.

Erkänt
Häktningsförhandlingen skedde bakom stängda dörrar vid Eksjö tingsrätt och syriern häktades på sannolika skäl för mord, mordförsök och olaga hot.

Mannen har erkänt att han bragt den ena kvinnan om livet och skadat den andra kvinnan. Som skäl för häktning anges bland annat att det finns risk att mannen avviker, försvårar utredningen samt fortsätter med brottslig verksamhet. Åtal ska vara väckt den 9 mars.