När Rossana Dinamarca (V) meddelade att hon slutar i riksdagen framställde hon sig som motarbetad och åsidosatt. ”Att hon har mage att säga att hon själv är ett offer när all makt har gått till partiledningen”, replikerar partikollegan Amineh Kakabaveh (V).

Rossana Dinamarca berättade nu när hon beslutat lämna politiken att hon blivit systematiskt motarbetad och osynliggjord av partiet.

– Titta på vem partiet lyfter i sociala medier. Det är bara Jonas i princip. Är det inte han så är det andra män, och det är mycket vitt. Om vi vill vara ett parti som säger oss representera kvinnor och andra, att vi är en mångfald, så syns det inte där, sa hon till Svenska Dagbladet.

Men nu får Dinamarca svar på tal av riksdagsledamoten Amineh Kakabaveh (V) som själv frysts ut på grund av engagemang mot hedersförtryck i invandrargrupper, och petats långt ner på riksdagslistan inför valet i höst. Kakabaveh säger att Dinamarca haft stor makt att åtgärda problemen från sin plats i partiledningen.

– Rossana har ju själv varit en del av problemet, hon har suttit i ledningen i så många år. Om det nu varit så hemskt som hon säger, varför var hon själv då en del av problemet utan att göra något åt det. Hon har haft all makt, att göra någonting åt det. Hon har bidragit med samma maktstrukturer som de andra, säger Kakabaveh till Expressen.

– Jag fattar ingenting, helt plötsligt är hon själv ett offer? Att hon har mage att säga att hon själv är ett offer när all makt har gått till partiledningen. Det är toppstyrt, många känner sig olustiga av att göra saker på eget bevåg på gräsrotsnivå då man hela tiden tillrättavisas. Det finns ingen känsla för att det ska finnas någon folklig rörelse.