En 14-årig pojke rövades bort från sin högstadieskola utanför Göteborg 30 januari. Han kördes ut i skogen och misshandlades. Efter tips kunde fyra unga misstänkta män gripas och nu är de häktade.

Kammaråklagare Mats Ihlbom berättar att han misstänker att brottet är hedersrelaterat, för att pojken förekommer på en bild tillsammans med en ung kvinnlig släkting till en av de misstänkta.

– Det finns en historia mellan den här pojken och en kvinnlig släkting till de misstänkta, säger åklagaren till Göteborgs-Posten.

– De fyra bor i Göteborg. De satte sig i en bil och åkte till skolan i grannkommunen där pojken bor. Där plockade man in honom i bilen, körde tillbaka till området där man bor och tog med pojken ut i en skog.

Enligt utredarna utsattes pojken där för misshandel med sparkar och slag.

– Detta pågick under ett par timmar totalt. Man har slagit och hotat pojken grovt. Efter misshandeln ska de fyra ha tvättat av pojken och kört honom till en spårvagnshållplats i Göteborg, berättar Mats Ihlbom.

På söndagen häktades de misstänkta vid Göteborgs tingsrätt, i väntan på åtal och rättegång. Brottsmisstanken är människorov på sannolika skäl. Minimistraffet är fyra års fängelse för det brottet och maximistraffet är livstids fängelse.