Ingen ska få utvisas. Alla ska få stanna i Sverige. Även terrorister. ”Human” asylpolitik, högre skatter och arbetstidsförkortning är viktigare än kvinnors trygghet för FI.

Feministiskt Initiativ (FI) drömmer om att komma in i riksdagen. För att förverkliga sin dröm har partiet valt en ny ledare, eller snarare medledare, för hon kommer att leda tillsammans med veteranen Gudrun Schyman.

Den nya ledaren, Gita Nabavi, har också ganska stor erfarenhet – hon har varit engagerad i FI sedan 2006. Hur ska hon göra för att förverkliga drömmen om göra FI till ett riksdagsparti? Jo, hon ska verka för att INGEN ska kunna utvisas. Invandrade terrorister, våldtäktsmän och mördare ska få stanna i Sverige. Det är så hon ska göra landet tryggare för kvinnor, förmodar jag.

När Nabavi får frågan om jihadisten Rakhmat Akilov borde ha utvisats, svarar hon:

”Jag tycker att det är jättekonstigt att utvisa människor. (…) Ska vi också utvisa människor som råkar vara födda här eller inte är födda här? Det är ett sluttande plan. Varför gör vi skillnad på folk och folk. Är inte människor människor?” (Se Expressen, ”12 frågor till nya Fi-ledaren Gita Nabavi”, 24/2 2018)

Vi gör skillnad mellan svenska medborgare och utlänningar. Till exempel kan den svenska staten inte beskatta tyskar, fransmän eller… kineser. De får heller inte rösta i våra val. En svensk som begår brott kan inte kastas ut, men en utländsk brottsling kan kastas ut – och då bör man så klart göra det.

Det är också intressant att ledaren för att parti som säger sig värna kvinnors intressen inte sätter kvinnorna först. När Nabavi får frågan om vilka saker som hon prioriterar så är det ”human asylpolitik”, högre skatter och arbetstidsförkortning.

Den mest humana asylpolitiken vi kan ha är att inte ta emot en enda asylsökare. Då frigör vi enorma resurser som vi kan använda för att hjälpa fler flyktingar i världen för mindre pengar. Men det är nog inte så Nabavi tänker. Hon tänker nog att det mest ”humana” är att släppa in alla som kommer, trots att de redan rest genom flera säkra länder. ”Helst skulle jag se att vi har helt öppna gränser, att ingen utvisas, vi jobbar åt det hållet”, säger hon.

Hur detta går ihop med feminism är dock svårt att förstå. För en stor del av invandrarna som kommer till Sverige kommer från kvinnoförtryckande kulturer. Ju större den gruppen blir, desto mindre jämställt blir Sverige. Det är bara att titta på de undersökningar som gjorts om värderingar i olika delar av världen. Och på vad vi vet om överrepresentation i sexualbrottsstatistiken. Om Nabavi vill att Sverige ska bli mer jämställt så är det ologiskt att tillåta massinvandring från Mellanöstern och Afrika.

Det är möjligt att vi genom asyl kan rädda en och annan kvinna från islamistiskt förtryck, men samtidigt motverkar vi detta resultat genom att ta in ännu fler islamister som bygger upp enklaver som är kopior av de islamistiska, kvinnoförtryckande hemländerna. Så nu är vi en situation där kvinnor födda i Sverige lever under islamistiskt förtryck. Vart ska de söka asyl?

Och de kvinnoförtryckande värderingarna i vissa invandrarkulturer kommer inte bara att påverka medlemmarna i dessa kulturer. De påverkar hela samhället, även FI:s väljarbas inom den vita, urbana medelklassen. För vi delar skolor, sjukhus, badhus, gator och torg och så vidare.

På vilket sätt är det egentligen humant att inte utvisa terrorister och våldtäktsmän? Det är inte särskilt humant mot det svenska folket, något som borde vara en prioritet för en svensk politiker. Det är inte särskilt humant mot de svenska kvinnorna, som man tycker att Nabavi, ledare för ett svenskt, feministiskt parti borde bry sig om.

Tyvärr, Nabavi, du kan inte ha massinvandring från kvinnoförtryckande kulturer och feminism på samma gång. Du kan inte både äta kakan och ha den kvar. Du måste välja. Och du har uppenbarligen redan valt massinvandring. FI är ett massinvandringsparti mer än ett feministisk parti. För kvinnors frihet och trygghet kan man tydligen kompromissa med, men massinvandringen är helig. Inget får stoppa den.