TYSKLAND. En syrisk man i Hamburg har två fruar och sex barn, med alla kostnader betalda av tyska skattebetalare. Ett sjunde barn är på väg och han väntar också på att hans tredje fru ska få komma till Tyskland.

För ett tag sedan uppmärksammades månggiftesmannen i Nacka som fick tre bostadsrätter för 14 miljoner kronor till sina tre fruar och 16 barn.  I Tyskland har ett liknande fall uppmärksammats. Särbehandlingen och de dubbla måttstockarna blir märklig. Man importerar en praxis som de infödda straffas enligt lagen om de gör samma sak. Det som är förbjudet för infödda tyskar och andra europeer tillåt för invandrade migranter – och betalas av de infödda.

Der Spiegel har gjort ett reportage där man visar tydligt hur mannen lever och resonerar. Reportern annonserar med att man ger en inblick i en annan värld, med andra värderingar.

Ungefär som i filmklippet från den svenska landsbygden, när en annan syrier stolt visar upp sina fruar och berättar hur mycket pengar han får för varje fru av svenska staten. Den syriske mannen i Hamburg visar också stolt alla rum och sängar och flitiga kvinnor som bedyrar att allt är bra, för ”det är en bra man”.  Mannen säger skrytsamt att han kan tänka sig 10-20 barn sammanlagt. Han har redan sex barn, varav ett sjunde är i magen på en av fruarna. Han säger också att han väntar på att den tredje frun ska få komma och återförenas med honom.

Var ska hon sova då? frågar reportern.

– Ja då måste jag ha en större bostad, säger han med självklarhet.

Reportern frågar hur många fruar han kan tänka sig och han svarar fyra, eftersom man enligt islam får ha fyra fruar. Mannen lever på bidrag och vill inte heller gå på språkkurs, för att vara mer med sin familj, uppger han.