VALET. Inför valet ska Skara-Bert turnera med kristdemokraternas partiledare Ebba Busch Thor. Partiet behöver all uppmärksamhet det kan få.

Bert Karlsson, skivbolags-, nöjesparks- och asylboendedirektör, har gjort nedslag i politiken förr. Några månader före valet 1991 skrev han och Ian Wachtmeister en debattartikel som blev startskottet för Ny Demokrati, som kom in i riksdagen. Karlsson har senare sagt att han inte ångrade inhoppet i politiken även om det förstörde mycket av hans affärer under ett antal år, och enligt egen utsago kostade honom 250 miljoner kronor.

I en intervju 2011 tyckte Karlsson att en regering med ”S och M tillsammans vore det ultimata”. Men i valet 2014 lade han sin röst på Kristdemokraterna.

Det ska han göra i år också. Han ska till och med bli valarbetare för partiet.

Bert Karlsson ska ”ställa frågor” till KD: s partiledare vid ett tjugotal framträdanden under valrörelsen senare i år.

”Bert Karlsson är i det perspektivet en rejäl chansning som sidekick till Ebba Busch Thor. Men det kan bli intressanta möten. Bert är ändå Bert; med en sedvanligt bred motivbild för sitt engagemang. ”Hon är en bra sångerska”, som Bert Karlsson sa till TT. Kanske kan han fixa ett nytt kontrakt åt EBT”, spekulerar Widar Andersson (S) i Folkbladet.

Folklighet råder det ju inte överskott på i svensk politik.