TERRORISM. Komikern Özz Nûjens familj har gjort överföringar på 85 000 kronor till terroristen Rakhmat Akilov för att denne ska ha utfört arbeten åt familjen på Gotland. Det framkom när åtal väcktes mot terroristen igår.

Svenska regeringens och myndigheters sammanbrott när det gäller att inte följa lagar och regler möjliggjorde att Akilov befann sig illegalt i landet och kunde planera och utföra terrordådet i Stockholm den 7 april. Men nu framkommer även hur terroristen ska ha försörjt sig i Sverige. Bland annat ska Akilov ha utfört jobb på Gotland åt komikern Özz Nûjens familj, då överföringar från olika familjemedlemmar gjorts till honom på 85 999 kronor. Flera av överföringarna till Rakhmat Akilov är märkta ”Jobb Gotland”, vilket polisen noterar särskilt i förundersökningen.

Özz Nûjen och hans syster köpte genom det familjeägda bolaget Hyrfrid AB  i mars 2015 den gamla skolan i Tingstäde på Gotland för knappt fyra miljoner kronor. Därefter har man utfört omfattande renoveringar, skriver Hela Gotland.

Tidningen har frågat Özz Nujen om överföringar av stora summor till Akilovs konto.

”Jag vet ingenting om det. Alla upphandlingar och kontakter med olika firmor, byggjobbare och hantverkare har skötts av min svåger som har varit projektledare där. Så jag har faktiskt ingen aning eller kan säga nåt mer. Mvh Özz”, skriver han i ett sms.

I väntan på Migrationsverkets beslut – Akilov fick avslag den 15 juni 2016 – har han blygsamma inkomster, och enligt Skatteverket uppgick hans inkomster under 2015 till drygt 44 000 kronor. Akilov är utbildad svetsare, men har också haft flera olika jobb inom bygg- och saneringsbranschen.

Enligt förundersökningen hade Akilov inte någon anställning under 2015. Ändå har han alltså fått betydande belopp av Özz Nûjen och hans syster.