POLITIK. Flera politiskt aktiva moderater har den senaste tiden gått över till Sverigedemokraterna. Lite ovanligare är det att en miljöpartist känner att Sverigedemokraterna är det rätta partiet. Men så var det för Linda Nilsson, Norrköping.

Sverigedemokraterna i Norrköping berättar på sin hemsida att Linda Nilsson har lämnat Miljöpartiet och har gått över till Sverigedemokraterna. Linda kommer att lämna alla sina politiska uppdrag som hon har genom MP och kommer att fortsätta vara politiskt aktiv men genom Sverigedemokraterna.

– Linda kommer att fortsätta driva sina hjärtefrågor, utveckling av föreningsliv och idrott, näringsliv och naturligtvis miljöfrågor, skriver gruppledare Darko Mamkovic på hemsidan.

Värnar inte folket
Linda menar att hon inte känner igen sig i Miljöpartiet då partiet genom åren drastiskt har ändrat sin politik från tiden hon kallade sig för miljöpartist, och hon ser numera MP bland annat som stödhjul till Socialdemokraterna, ett parti som förespråkar globalistisk politik genom att stödja EU-federalism, och som har tappat fokus från att värna om Sverige och svenska folket.

– Sverigedemokraterna i Norrköping ser mycket positivt på det nya tillskottet då Linda är en känd Norrköpingsprofil såväl inom politiken som i näringslivet, en mycket omtyckt Norrköpingsbo, drivande och kompetent kvinna, skriver Darko Mamkovic.

Även Norrtälje
Även före jul lämnade en erfaren kommunpolitiker Miljöpartiet för Sverigedemokraterna, kommunpolitikern Helena Ekekihl i Norrtälje. Helena Ekekihl valdes in i Norrtäljes kommunfullmäktige 1994 för Miljöpartiet. Under den senaste mandatperioden har hon suttit i val- och förtroendemannanämnden. Den platsen kommer hon att lämna.

– Jag har varit med i Miljöpartiet väldigt länge, ända sedan Birger Schlaug var språkrör. Det är inte samma parti som det var då. Jag är emot EU och det var Miljöpartiet då också, men det är de inte längre. Då fanns inte så många alternativ. Jag har funderat fram och tillbaka och nu blev det så här, säger Helena Ekekihl.