Rikspolischefen Dan Eliasson har avbokat sin medverkan under Folk och Försvars rikskonferens 14-16 januari i Sälen. Är det ett tecken på att han kommer att avgå?

Under förra årets rikskonferens stod Eliasson i centrum och rörde sig i glansen från bland annat kungen och statsministern. Men inför årets konferens har han med kort varsel avbokat medverkan, trots att rikspolischefen finns angiven i det tryckta programmet. Eliasson ska vara i tjänst dessa dagar, men har fått problem med kalendern.

– Det var preliminärt inbokat men han har olika grejer i kalender helt enkelt och han hade inte så stort deltagande. Det var mer att det fanns konflikter i kalendern, säger Sara Kvarnström, presschef polismyndigheten till Expressen.

I sociala medier spekuleras om att detta är ett tecken på att Eliasson till slut har fått sparken, och kommer att avgå inom kort.

Rikspolischefen Dan Eliasson en av de mest kritiserade myndighetscheferna i Sverige och pressades av avgångskrav från flera håll. Polisen är i kris. Allt färre brott klaras upp. Poliser slutar i frustration över kaos och ledningens oförmåga. Sverigedemokraterna har krävt Eliassons avgång sedan han agerat partipolitiskt.