Insamlingssiten Kickstarter tillät vänstern att blockera Ann Heberleins insamling för bok om våldtäkter. Men blockeringen fick så stor uppmärksamhet att insamlingen fick extra fart via Swish och andra kanaler. Bara två dagar efter blockeringen meddelar Heberlein att hennes insamlingsmål är uppnått.

Samtiden kunde i fredags rapportera om hur vänsteraktivister försöker stoppa bokprojekt och därmed motarbeta yttrandefriheten. Det gällde lektorn i etik och debattören Ann Heberlein, som gått ut på Kickstarter för att samla in bidrag till bokprojekt som ska undersöka hur sambandet ser ut mellan kultur och våldtäkt. Detta inte minst mot bakgrund av att justitieminister Morgan Johansson(S) förbjuder Brottsförebyggande rådet att forska om samband mellan bakgrund och brottslighet.

Men vänsteraktivister lyckades får Kickstater att blockera insamlingen. Att ta reda på fakta är numera rasism.

Heberlein gick ut med att hon blivit blockerad, och det skapade så stor publicitet att hon nu på Twitter kan meddela:

”Jag är i mål -med råge. Strax över 700.000 kr har kommit in till mitt projekt Våldtäkt och kultur. Miljoner tack till alla som förbetalt bok och donerat! Den här ronden vann vi.”

Det är med andra ord internet som i praktiken ser till att yttrandefrihet fortfarande gäller i Sverige.