Universitetet uppmanar studenter att arbeta hemifrån. Dörrarna är låsta. Ett stort antal tentamensprov ställs in. Hotet klassades som direkt allvarligt och polisen utreder händelsen som olaga hot.

Hotet mot Malmö universitet skickades till en central e-postadress. Polisen arbetar med att undersöka vem som ligger bakom hotet och vad orsaken är.

– Hotet var av tillräckligt allvarlig art för att polisen och vi skulle ta det på allvar, och det handlade om att något ska ske på lärosätet den 8 januari, säger Per M Eriksson, pressansvarig på universitet.

Hotet får nu stora konsekvenser för verksamheten.

– Det ligger många tentamenstillfällen under den här dagen. Mellan 500 och 600 studenter skulle ha skrivit tenta och måste ombokas till andra datum. Sen har vi vår klinikverksamhet på Tandvårdshögskolan, där måste patienter ombokas, säger Per M Eriksson till Sydsvenskan.