SVERIGEBILDEN. Nyligen framträdde brittiska journalisten Katie Hopkins på ett evenemang i USA. Hon berättar där om hur hon gick runt i Sveriges no go-zoner efter att Trumps ”last night in Sweden” hade briserat. – Jag kan bekräfta genom förstahandsupplevelse: Sverige har fallit, säger hon.

Efter att president Trump hade uttalat det berömda ”last night i Sweden”-citatet, hånades och ifrågasattes, åkte brittiska journalisten Katie Hopkins till Sverige för att bilda sig en egen uppfattning. Om det berättar hon på David Horowitz´s restoration weekend i USA nyligen.

Katie Hopkins berättar om när hon går in i en svensk no go-zon och hur en äldre arabisktalande kvinna kommer fram, tar tag i henne och säger ”fel ansikte, fel hår, fel plats”.

– Jag var den enda vita kvinnan, den enda kvinnan, den enda vita i hela det område av Sverige där jag befann mig, en plats dit människor inte längre går, och kvinnan var oroad för min säkerhet.

Fallit till migranterna
– No go-Sverige har fallit till migranter och somalierna slåss fortfarande mot eritreanerna, som slåss mot afghanerna, precis som de gjorde i Calais-lägret, och när jag var där (i Sverige) upptäcktes två handgranater i en papperskorg utanför polisstationen, och en vecka senare tog en muslim en lastbil och rammade in i människor på shoppinggatan, som ni kommer ihåg. En av dem var en 11-årig flicka. Det är märkligt, hur kroppar av döttrar slaktade av islamisk terror aldrig pryder förstasidor i någon media.

Fast i förorten
Katie Hopkins berättar om den unga kvinnan hon intervjuade som lever i den glömda förorten, därför att det är allt hon har råd med.

– Hon kunde inte gå ut, hon vågade inte lämna sitt hem. Hon hade blivit rånad, men polisen kunde inte komma för deras bilar hade plundrats och tänts på. Hon sa att hon inte längre vågade bära pepparspray för att försvara sig därför att en flicka som blev attackerad av ett gäng muslimska män men råkade spraya fel kille anklagades för att inneha GHB.

Satt i mörkret

– Hon satt i mörkret i sitt hem, hon vågade inte ens låta mig ta några bilder med min kamera av rädsla för de svenska feministerna, som försvarar migranterna till varje pris. I spelet Top Trumps, offerversionen – om du är migrant – vinner du varje gång.

Katie Hopkins levererar svidande kritik mot feminister.

– Svenska feminister – eller alla feminister egentligen – har aldrig varit en större besvikelse. Jag förmår inte se hur de stöttar kvinnor.

Snygg brandchef
– Och jag träffade den högste chefen för den tuffaste räddningsstationen i Sverige, som var otroligt snygg – vill bara säga det – men när jag lyckades komma över det sa han att han höll på att sätta upp ett högre staket runt stationen för att hindra migranter från att vandalisera utryckningsfordonen, brandbilarna, och för att stoppa dem från att komma in och stjäla klippverktygen, som de brukade.

– Jag frågade honom om murar som den här är vår framtid, och han såg på mig med en konstig blick. Han var förvånad. Han sa: ”Nej, det är för sent för det. Vi bygger inte längre murar för att hålla ute människor. Framöver kommer vi att bygga murar för att få behålla de människor vi älskar därinne”, och det – det ger mig faktiskt fortfarande rysningar nu – och det här är min sanning”, säger Katie Hopkins i sitt tal.

Hon uppmuntrade även människor att ”bli arga och slå tillbaka” (get furious and fight back).