Plötsligt har ledande socialdemokrater börjat tala om ”svenska värderingar”. Det var inte längesedan det ansågs extremistiskt att hävda att några sådana fanns. Och svenska värderingar hade fortfarande varit tabu om inte Sverigedemokraterna hållit emot och fortsatt växa i opinionen.

Socialdemokratins valtaktik har satts i sjön inför riksdagsvalet i september. Ena dagen säger plötsligt finansminister Magdalena Andersson att Sverige inte ska ta emot fler migranter än landet klarar av. Sedan hon tillträdde har hon och S-MP-regeringen fört en politik i rakt motsatt riktning. Statsminister Stefan Löfven sa hösten 2015, då tiotusen migranter anlände varje vecka, att ”vi bygger inga murar i Europa”. Alla var välkomna, även om det inte fanns några bostäder, jobb och att påfrestningen på välfärden blev enorm. Endast Sverigedemokraterna varnade att landet inte klarar av detta. De blir fortfarande kallade rasister av finansministern, även sedan hon stulit vartenda ord från Jimmie Åkesson.

Andra dagen är det arbetsmarknadsminister Ylva Johansson som plötsligt börjar tala om värdet av ”svenska värderingar”.

– Den 180-gradiga omsvängningen är ett hån mot alla de som i åratal har påtalat det uppenbara faktum att en framgångsrik integration förutsätter att majoritetskulturens värderingar överförs på de som skall integreras, och just därför anklagats för att vara främlingsfientliga av socialdemokratiska partiföreträdare, skriver krönikören Lars Anders Johansson i Borås Tidning.

– Att ens påpeka att det finns en majoritetskultur i Sverige har ansetts kontroversiellt och medfört risk för uteslutning ur den offentliga debatten. I samband med det socialdemokratiska propagandajippot ”Sverige tillsammans” på Münchenbryggeriet deklarerade överintendenten vid Forum för levande historia Ingrid Lomfors att det inte fanns någon inhemsk svensk kultur.

Det är uppenbart att det råder panik på partihögkvarteret (S) efter att Miljöpartiet tvingat regeringen att lägga fram flyktingamnestin i november. Ett nej är inte längre ett nej i asylprocessen. Får man nej är det bara att skicka in ansökan om gymnasiestudier, även om man inte tänkt sätta sin fot i skolan, så får man stanna i Sverige. De som inte ljög om sin ålder och har lämnat landet får inte stanna, medan alla som ljugit om sin ålder nu belönas genom förnyade chanser.

Det är knappast ”ordning och reda” när Stefan Löfven rikligt belönar alla lögnhalsar som bryter mot lagarna, men avvisar de hederliga.

Socialdemokratin visar att lagbrott och lögner går hem i Sverige. Landet är fyllt av politiker och myndigheter som i godhetens namn låter sig luras.

För att försöka dölja denna politik i handling, avser Socialdemokratin i sin valpropaganda skapa den motsatta bilden i budskapet. Miljöpartistisk öppna, gränslösa migrationspolitik ska vinna valet med Sverigedemokratisk retorik.

Jag tror Socialdemokratins valstrateger har för låga tankar om svenska folkets förmåga att se verkligheten och se igenom politiskt sol-och-vårande. Väljarkåren är smartare än så. Allt fler inser att vi måste rösta bort de aningslösa etablissemangspartierna för att rädda landet.