GRUPPVÅLDTÄKT. Ett 30-tal personer ville visa sitt stöd för den våldtagna kvinnan och protestera mot den friande domen vid gruppvåldtäkten i Fittja. Men manifestationen stördes av en grupp män, bland annat en av de friade våldtäktsmännen, som hånade kvinnorna och offret.

Upprördheten var stor för att alla fem åtalade – varav alla är invandrare – för den uppmärksammade gruppvåldtäkten i Fittja friades, trots att bevismaterial fanns med bland annat DNA, filmklipp och läkarintyg med dokumenterade skador. Under en manifestation i protest som hölls i Fittja centrum igår hånade en grupp män demonstranterna. Männen skrattade och gjorde läten när tal hölls. Enligt deltagarna var det en av de friade männen och hans vänner.

”Gå hem och gråt” och ”kvinnan är en knarkare”  sa männen bland annat enligt ett filmklipp som publicerats på facebook.

– Han våldtog en kvinna här. Men ändå får han stå här, skriker en kvinna till polisen som fanns på plats och fortsätter:
– Det här är respektlöst. Hur kan han stå här. Tycker inte du att det här är fucked up?
Flera av poliserna gick då fram till gruppen män som störde och bad dem att flytta sig till en plats längre bort. De ställde sig då ett tiotal meter längre bort där de fortsatte att störa, skratta och göra oljud.

Skitroligt
– Det är helt sinnessjukt att komma och skratta här och nu, säger Martina Blomkvist, en av de som deltog i manifestationen.

– De gör det för att jävlas. De är väl glada för att deras vän är friad och tycker att det här är skitroligt.

En annan person skriver på twitter om händelsen:

Flera platser
Det pågick även manifestationer på Stortorget i Malmö och på Mynttorget i Stockholm där hundratals människor hade samlats för att demonstrera mot våldtäkter och visa sitt stöd för utsatta kvinnor. Demonstranterna ville visa sitt stöd för offret och krävde att fler våldtäktsmän ska dömas och att domar ska leda till hårdare straff.

Journalisten Joakim Lamotte filmade under gårdagen personer i Malmö som fick säga vad de ansåg om situationen med våldtäkterna. Flera personer uttryckte sin vrede. Bland annat berättade en kvinna hur hon numera tvingas cykla långa omvägar till och från jobbet för att hon känner sig hotad av att det står klungor av invandrade män längs cykelvägen. Samt att hon är trött på att kallas hora.