Tre överfallsgruppvåldtäkter har skett i Malmö på en månad. Polisen har inte gripit någon, men tycker ändå att det är tryggt för kvinnor att röra sig ute i staden och att de inte ska undvika vissa platser. Detta är vanvett.

I helgen inträffade en tredje överfallsvåldtäkten i Malmö. En 17-årig flicka utsatts för tortyrliknande misshandel i samband med gruppvåldtäkten. Polisen misstänker att det kan vara samma gärningsmän i de olika fallen.

– Det här är frågan om gärningsmän som säkert någon eller några känner till och som inte ska skyddas av tystnad, säger polisen.

Trots omfattande spaningsinsats har ingen gripits. Och polisen vägrar gå ut med signalement. Invandringspolitiken förbjuder att man tydliggör att det är män med invandrarbakgrund som begår bestialiska brott – som tack för att de får bo och leva i Sverige.

Denna omtanke om invandrad kriminalitet går ut över kvinnor som utsätts för allt större risk att bli våldtagna. Det är tydligt vem den ”feministiska” regeringen prioriterar: våldsbenägna män. Laglydiga svenska tjejer tycks inte ha något värde för Stefan Löfven och Morgan Johansson.

När polisen dessutom går ut och uppmanar kvinnor att gå ut och utsätta sig för risk att bli gruppvåldtagna, kan man få intryck av att regeringen nästan anser att kvinnor ska vara leksak för de nyanlända och utråkade män som lever gott på svenska bidrag och kan våldta istället för att assimileras och försörja sig med arbete.

Det finns anledning för svenska folket att reagera. Istället för att utsätta fler kvinnor för risken att bli våldtagna borde polisen gå ut med signalement på de misstänkta för att få stopp på gruppvåldtäkter och tortyr av unga kvinnor.

Det enda rimliga är att signalement alltid – oavsett hudfärg – ska spridas för brott som utgör fara för allmänheten. Det borde stiftas en lag i riksdagen som fastslår att det är förbjudet för polisen att undanhålla signalement vid denna typ av brott då allmänheten riskerar att falla offer för grovt våld.

En sådan lag skulle tvinga polisen att skydda befolkningen istället för att uppmana den att utsätta sig för risken att bli offer för mer våld.

Att få fast gruppvåldtäktsmän som dessutom torterar sina offer måste gå före andra hänsyn. Det måste bli ett slut på att försöka mörka invandringens synnerligen negativa avigsidor. Och öppenhet i rapporteringen skulle dessutom visa att det faktiskt också förekommer blonda gärningsmän.

Gå ut med signalement så att de skyldiga kan gripas!

*
Se mer: Kvällsposten i Gruppvåldtagna kvinnan utsatt för tortyrliknande misshandel, SVT i Malmöpolisen: ”Kvinnor ska inte vara rädda”.