Nu har skilsmässodelen, hur man ska hantera tidigare ingångna avtal, kommit till en uppgörelse mellan London och Bryssel. Nu kan vi övergå till att se framåt, om handelsrelationer, sa brittiske premiärministern Theresa May nu på morgonen.
Frågor om hur Storbritannien ska lösgöras från EU-byråkratin har nått ett genombrott i natt. De tre miljoner EU-medborgare som bor på de brittiska öarna och den miljon britter som bor i EU-länder, kan fortsätta sina liv som vanligt och det blir ingen ”hård gräns” mellan Nordirland och republiken Irland. Man har också gjort upp om betalningar till unionen, så att britterna kan behålla mer av sina skattemedel i landet.
– Detta skapar klarhet för företag och medborgare både i Storbritannien och i Europa, sa premiärministern.
Nu vill May gå in i fas 2 om att formulera ett frihandelsavtal som ska gälla i framtiden.
Nigel Farage, förre ledaren för Ukip, är kritisk.
– Europadomstolen kommer att fortsatt vara ha sista ordet över EU-medborgarnas rättigheter. Det är inte acceptabelt, säger han.
I avtalet finns dock en mekanism som säger att brittiska domstolar måste efterhöra hos Europadomstolen om EU-lagar under åtta år. Därefter upphör den bindningen, enligt Daily Telegraph.
Det kommer nu att debatteras hur ”fria” britterna kommer att bli under en övergångsperiod och sedan när utträdet blivit fullständigt.