TYSKLAND. Våldsamma och kriminella invandrarklaner har infiltrerat polishögskolan i Berlin, enligt uppgifter. En anonym ljudfil talar om outhärdliga förhållanden. Dessutom kommer nya uppgifter att Grå vargarna har infiltrerat poliskåren samt att kriminella planterat en kvinnlig 20-årig ekonomistudent som nu anklagas för att sprida statshemligheter.

Allt fler invandrare söker in på Tysklands polisskolor och drygt 30 procent av studenterna har nu utländsk bakgrund. Men uppgifter kommer nu om att polishögskolan har rekryterat våldsamma och kriminella muslimska invandrare, som inte håller måttet. Tyska medier har i veckor fyllts med läckor om att arabiska kriminella klaner har infiltrerat landets polis. Dessa arabiska maffiafamiljer har förgreningar inom alla områden, knark, prostitution och andra grova brott och använder polishögskolan i en organiserad infiltrationsstrategi.

Polisfackets chef Bodo Pfalzgraf har medgivit att det finns klara indikationer på att stora arabiska klaner har en infiltrationsstrategi samt att de håller vissa klanmedlemmar undan brottsregistret för att senare kunna infiltrera dem i tyska statliga myndigheter.

Anonymt meddelande
Det var i början av november som polischef Klaus Kandt fick ett anonymt meddelande som ska ha kommit inifrån polishögskolan i Berlindistriktet Spandau. Avsändare är en påstådd lärare på polishögskolan, som klagar över outhärdliga förhållanden. Läraren vittnar om hat, kunskapsförnekelse och våld i klasser där många polisstudenter har invandrarbakgrund.

– Jag har aldrig upplevt något liknande, klassrummet såg ut som fan, hälften var araber och turkar, fräcka som fan. Dumma. De kunde inte uttrycka sig.

Handel med droger och hot mot icke-muslimska polisstuderande förekommer dagligen. De tyska polisstudenterna har hotats med stryk av dessa elever och är rädda, uppges det.

Fienden i egna led
Läraren uppger att han själv är ”riktigt rädd för dem”. 

Infiltrera i staten
Det är mångfaldskriterier som har lämnat dörren öppen för denna infiltration, enligt en expert. De politiska riktlinjerna är att polisen ska rekrytera fler arabiska och turkiska studenter med förhoppningen att poliser med invandrarbakgrund bättre ska klara av gängen i utanförskapsområdena. Något som ser ut att ha slagit väldigt fel.

Vidare framförs i debatten att polishögskolan möjliggjort detta genom att ha sänkt intagningskraven, men också att det finns dubbla måttstockar och att de tyska sökandena bortprioriteras till förmån från arabiska och turkiska sökanden.

Som om det inte redan såg illa ut för Berlin-polisen kom nyligen nya uppgifter på att en 20-årig kvinnlig ekonomi- och juridikstudent ska ha planterats för att komma åt att föra vidare hemliga uppgifter till Berlins maffiaklaner. Kvinnan är gripen och anklagas för att ha läckt statshemligheter.

Grå vargarna
Men det är inte bara gängmedlemmarnas intåg på polisskolorna som väcker oro. Ett annat bekymmer är att de Grå vargarna, turkfascistiska ultranationalister, också verkar ha letat sig in. En bild på en man i polisuniform som gör Grå vargarnas tecken cirkulerar på sociala medier. Om man inte gör upp med det här ”kommer helvetet att bryta lös om några få år”, varnar en lärare på polishögskolan.

– Vad kommer att ske när extrema Erdogan-anhängare sätts in i bevakning av kurdiska demonstrationer?

 

 

 

 

 

 

 

 

Urholkar standarden
När nyheten briserade anklagade exsenatorn i Berlin, Thilo Sarrazin, både Berlinpolisen och senator Frank Henkel (CDU). Han pekar han på hur sökande med arabiskt och turkiskt ursprung får gå före i ansökningsprocessen. Detta ”olagliga nya tillvägagångssätt”  urholkar på lång sikt kvaliteten på poliskåren, liksom enhetligheten i beteende och därmed blir ett korrekt utövande av lagen satt ur spel, varnar Sarrazzin.

– Det kommer inte märkas omedelbart, men om tio eller tjugo år, säger han.

En stor del av de muslimska sökandena finns i belastningsregistret, då kravet på att inte ha en kriminellt förflutet har sänkts. Kraven på tyska språket har också sänkts för att fler misslyckanden med att ta examen enligt Sarrazzin. En dubbelstandard har införts som inte bara missgynnar tyska poliselever utan drar ner kvalifikationsnivån på hela Berlinpolisen.

Kan inte diskriminera
Berlins senator Frank Henkel slår tillbaka kritiken som ”dum” och säger att han har fått försäkringar från etablissemanget angående skandalen. Även höga poliser med anknytning till polishögskolan tillbakavisar kritiken och menar att man inte kan diskriminera en sökande bara för att den tillhör en ökänd stor klan. Samt att en historia av småbrott inte är skäl nog att inte få börja utbildningen.

Skandalen på polishögskolan avhandlas i Berlins inrikesutskott.

Läs mer:
https://www.welt.de/politik/deutschland/article170211261/Aufregung-um-Ton-Aufnahme-ueber-Zustaende-an-Polizei-Akademie.html
https://www.morgenpost.de/berlin/article212500967/Ausbilder-Tuerkischer-Nationalismus-an-Polizeiakademie.html
http://freewestmedia.com/2017/11/08/scandal-infiltration-of-berlin-police-by-muslim-crime-clans/
https://www.welt.de/politik/deutschland/article170424632/Gewerkschaft-warnt-vor-Clan-Mitgliedern-im-Polizeidienst.html