KARLSKRONA. S-politikern Magnus Manhammar polisanmäler Sverigedemokraternas gruppledare Christopher Larsson i Karlskrona för hets mot folkgrupp. Detta efter att han skrivit kritiskt om att Blekinge fått sin första minaret med böneutrop. 

I söndags blev det klart att Blekinge fått en minaret på Kungsmarken i Karlskrona och ska börja med böneutrop på fredagar. Islamiska Kulturföreningens talesperson Mulo Djopa säger till SVT:

– Alla är så tacksamma och glada. Nu när de ser minareten ser de att det fungerar likadant i Sverige som i de krigshärjade länder de flytt från. De kan anpassa sig och integrera sig snabbare genom att dom kan utöva sin tro som de bär med sig överallt.

Christoffer Larsson, gruppledare för SD i Karlskrona, kommenterade på SDs lokala facebook att ”En sorgens dag sker på fredag, då kommer minareten för första gången skandera ut över Karlskrona att ”Allah är stor” samma fras ”Allah akhbar” som islamister skriker när de spränger sig i luften.”

Motstånd
Christoffer Larsson beskriver också SDs motstånd mot den 17,5 meter höga minareten.

”SD har under min ledning motverkat denna minaret precis så mycket vi orkat, med alla till buds stående demokratiska medel. Vi har kampanjat för att väcka opinion, vi har blivit polisanmälda. Vi har stridit i nämnder och i fullmäktige, vi har anmält förvaltningen till länsstyrelsen och fick avslag och vi har anmält kommunen till förvaltningsrätten och fått avslag. Vi har begärt överprövning och fått avslag även där. De andra partierna har varit knäpptysta med undantag för socialdemokraterna som tycker minareten är bra för att ”den visar att Karlskrona är för mångkultur.”

Polisanmäla
Inlägget har nu fått Magnus Manhammar, ordförande för Socialdemokraterna i Karlskrona, att polisanmäla SD-ordföranden för hets mot folkgrupp. Polisanmälan lämnades in under gårdagen.

– Vi har yttrandefrihet i Sverige, men den sträcker sig inte hur långt som helst. Hets mot folkgrupp är ett hatbrott. Därför polisanmäler jag nu Christopher Larsson, säger Magnus Manhammar (S) i ett pressmeddelande.

”Inte gjort fel”
Efter att ha fått höra om polisanmälan skickade Christopher Larsson i sin tur ut ett pressmeddelande.

”Personligen anser jag att jag inte gjort något fel, men vill ändå passa på att be om ursäkt till de personer som kan ha tagit illa vid sig med anledning utav denna publicering.”

Christopher Larsson skriver också att han välkomnar en polisutredning och att han i nuläget inte har några fler kommentarer.

Här finns hela Christopher Larssons facebookinlägg.