Många hånar Socialdemokraternas nya kampanj. Man lovar något som saknar varje kontakt med verkligheten: att regeringen motarbetar internationella kriminella gäng. I realiteten har Löfven ju rullat ut röda mattorna för dem.

Många har redan sett affischen i social medier. Stefan Löfven står manligt med armarna i kors. Texten lyder: ”Vi sätter stopp för stöldligorna!”

I Twitterinlägg från partihögkvarteret nu på morgonen heter det: ”Inbrotten och stölderna ökar i Sverige. Inte minst på landsbygden. Bakom detta står ofta internationella stöldligor. Sverige ska vara ett tryggt land, och vanligt folk ska få ha sina hus och ägodelar ifred. Därför trappar vi nu upp arbetet med att bekämpa ligorna!”

Polisen och kändisen Martin Melin svarade snabbt på Twitter: ”Någon polis som känner till nån upptrappning?”

Naturligtvis inte. Polisen är på reträtt. Såväl polisstationer som polisers bostäder attackeras, så att polisen alltmer ska tvingas inrikta sina krafter på att skydda sig själv och därmed inte ha en chans att göra sitt jobb: skydda befolkningen från kriminalitet.

Affischen från Socialdemokraterna är som hämtad från George Orwells roman 1984, där det styrande ”Partiet” har slagord som lyder ”Krig är fred. Frihet är slaveri. Okunnighet är styrka.”

Svenska socialdemokrater vill nu lägga till: ”Stöld är trygghet.”