TERROR. En självmordsbombare med vapen i bil som kör in mot Peterskyrkan i Rom och en bild på en halshuggen påve. Så ser ny terrorpropaganda ut, där IS-anhängare uppmanar till nya terrordåd i väst.

Flera medier uppger att nya hot mot väst publicerats av Islamiska staten efter att deras territorium i Syrien och Irak trängs tillbaka alltmer. Propagandan syftar till att fortsätta kampen genom så kallade ensamattacker med vapen och ett fordon, enligt experter. När tusentals européer inom bara några veckor ska fira sin största högtid, julen, skickas de skrämmande skräckhoten ut.

En pro-IS propagandakanal som kallas Wafa Media har genomfört hoten genom en poster som visar en maskerad jihadist som kör mot Peterskyrkan, uppger Site Intelligence Group, som övervakar terroraktivitet. ”Christmas blood, so wait” står det skrivet vid bilden som visar självmordsbombaren. I bilen finns skjutvapen och en ryggsäck och han kör fort.

En annan bild visar ett hotfullt montage där påven Franciscus har blivit halshuggen.

Rom jihadistmål
Det är inte första gången Vatikanen och Europa har hotats av IS, Rom har länge varit ett av de mål som terrororganisationen talat mycket om. Bland annat för två månader sedan kom en propagandafilm från IS där man hotade påven och Vatikanen och visade när man stampade på och förstörde kristna statyer.

– Kom ihåg detta, ni otrogna, vi kommer att vara i Rom, vi kommer att vara i Rom, inshallah, säger en förmodad terrorist in i kameran.

Videon syftar till att angripa kristendomen och en berättare talar om ”De sanningsenliga Mohammeds soldater” som krigar i Asien. I filmen sätter män eld på en kyrka och visar hur militanta IS-terrorister förstör dekorationer i en kyrka, inklusive statyer av Jesus, Maria och Josef. Foton av Påven Fransicus och Påven Benedict XVI  blir sönderrivna.

Juletid triggar
Den kristna julen är också en tid som triggar islamisk terrorism mer.

Det var strax innan jul förra året som en islamisk terrorist plöjde in i en folkmassa i på en julmarknad i Berlin och dödade tolv personer och skadade 56.