Livvakterna fick ingripa och snabbt avlägsna integrationsministern Inger Støjberg från det asylboende hon besökte i Sjælsmark på fredagen. Två personer försökte stoppa säkerhetspolisens bil genom att klänga sig fast på utsidan.

Utlännings- och integrationsminister Inger Støjberg, från borgerliga Venstre, blev på eftermiddagen eskorterad i säkerhet av sina livvakter i samband med hennes besök på ett asylboende, rapporterar polisen på Nordsjælland.

– Inger Støjberg genomförde ett planerat besök och då uppstod tumult. Boende kom mycket nära ministern och säkerhetspolisens livvakter beslutade att hon måste sättas i säkerhet, säger polistalesperson till TV2.

När ministerns bil skulle köra iväg försökte två boende stoppa bilen genom att klänga sig fast vid den, säger polisen som meddelar att ministern är oskadad.

Den journalist från tidningen Politiken som var närvarande säger att många boende hade förhoppningar om att ministerbesöket betydde att de skulle få uppehållstillstånd, och när det visade sig att så inte var fallet blev det oroligt och alltmer upprörda känslor i lokalen.