I debattprogrammet ”Opinion” i SVT gavs grovt vilseledande uppgifter kring de som utvisats till Afghanistan eftersom de inte har några skäl till att få asyl.

De som tror att migrationsdebatten blivit mer sansad väcks ur sin villfarelse om man ser på torsdagskvällens debattprogram i SVT. Stödet för dem som begår lagbrott är monumentalt, medan de som vill försvara svensk lag är i minoritet och hårt pressade av mängder med aktivister, rödgröna partiföreträdare och programledare.

I programmet hävdas att en asylsökande som fått avslag och utvisats blivit dödad i hemlandet Afghanistan. Men hur det gick till undviker SVT att tala om för tittarna. Den återvände afghanen tog värvning i armén och efter ett års tjänst kör hans militärfordon på en vägmina i provinsen Zabul i södra Afghanstan. En av de två som dödas är den från Sverige utvisade. Mer om detta i Nyheter idag.

Efter programmet förföljs M-riksdagsmannen Hanif Bali av medievänsterns obehagliga svans av hat. Men detta aggressiva och hotfulla agerande av vänsterextremister och islamister når ingen medial uppmärksamhet, medan varje enkel hemsida som läggs upp av invandringskritiska aktörer slås upp i massmedier som problem för demokratin.

Detta är en bild av svenskt medieklimat.