Det pågår psykologisk krigföring mot polisen i Sverige. Kriminella och extremister flyttar fram sina positioner genom att spränga polisstationer och hota poliser och deras anhöriga. Politikerna gör ingenting, annat än att prata strunt.

Det är tröttsamt att höra Stefan Löfven säga vad som ”inte är okej”, justitieminister Morgan Johansson låtsas som att han bryr sig om att staten håller på att förlora våldsmonopolet till de kriminella och rikspolischefen Dan Eliasson bagatellisera utvecklingen.

Våldet mot polisen ökar kraftigt. Avsikten är att demoralisera polisen och på det sättet pressa tillbaka ordningsmakten så att kriminella får ännu mer fritt fram att ta över Sverige.

Bara denna helg har ännu en polisstation sprängts och en polis har beskjutits vid sitt hem (se listan nedan). Innebörden av att attackera poliser utanför tjänstgöringen är att tala om för dem att de aldrig är lediga och att deras anhöriga blir inblandade. Det är ett uppenbart sätt att skrämma poliser till att hoppa av yrket.

Det pågår alltså ett psykologiskt krig mot ordningsmakten i Sverige. Men politikerna gör ingenting annat än pratar strunt. De låter inte bara utvecklingen ha sin gång, man tillåter den eskalera. Allt blir bara värre. Löften om fler poliser är meningslösa eftersom få ens söker till polishögskolan. Vem vill riskera sitt liv som polis i ett land där politiker själva undergräver lag och ordning genom att ställa upp på aktioner mot polisen, exempelvis när de ska utföra inre gränskontroller?

De gamla partierna leder landet i riktning mot laglöshet. Man saknar intresse av att upprätthålla den lagstiftning man själv beslutat införa. Lagboken är snart inte värd pappret den är tryckt på. Det är istället något som kan liknas vid ”den goda anarkin” som de styrande partier verkar vara i färd med att införa. Man tror att känslosvall, indignation och retorik i ”godhetens” namn kan ersätta rättsstaten.

Denna livsfarliga filosofi måste utmanas. Fram till valdagen måste det göras klart att varje parti som ursäktar laglöshet är medskyldiga till den ökande otryggheten och kriminaliteten.

*

Lista
Några nyheter om angrepp mot polisen under 2017 (hittills).

Januari: Granatattack mot polisstationen i Katrineholm
Februari: Polischefs bil sprängdes utanför hans hem
Mars: Ungdomsgäng sköt raketer mot polis i Kungälv
April: 30-tal maskerade personer attackerade polisen i Hammarkullen
Maj: Poliser attackerade i Tensta med Molotov-cocktails
Juni: Polisförbundets rapport visar att svenska poliser utsetts för allt mer hot, trakasserier och våld
Juli: Allt fler unga poliser slutar
Augusti: Tomma platser på Polishögskolan trots polisbrist
Augusti: 17-åringen som attackerade polis på Medborgarplatsen ville ”döda poliser”
September: Fru till polisman utsatt för kidnappningsförsök
17 oktober: Polishuset i Helsingborg utsatt för attentat
28 oktober: Skottlossning i natt mot polismans villa i Västerås
29 oktober: Attack mot polisstation i Växjö