SEXTRAKASSERIER. Kampanjen MeToo har öppnat fördämningarna för ett regelrätt raseri mot maktens mediemän som utnyttjat sin makt mot kvinnor. Den senaste i raden i stormen efter Aftonbladetjournalisten och TV4-profilen är en mäktig författare och journalist.

Det är författaren Katerina Janouch som hyvlar av den kände författaren och vänsterskribenten. Hon kallar honom ryggradslös, falsk och gubbsjuk. Hon beskriver hur författaren på bokmässor, mingel och middagar efter några glas vin i princip varje gång blev närgången på ett kladdigt och genant sätt.

”En hand på knät under bordet, smek, slirigheter i örat, komplimanger, mer smek, smyg efter mig till toa, mer kladd. Det var precis som att han inte kunnat hålla fingrarna i styr. ”Jag är mig inte lik på flera dagar efter att jag träffat dig” har han bland annat viskat i mitt öra, trots att hans hustru stått bara några meter därifrån. #metoo, kan jag lägga till.”

Det är en krönika i Aftonbladet där mannen smutskastar Janouch och kallar henne rasist som fått henne att bryta tystnaden, skriver hon, och menar att det är en hämnd för att hon har avvisat honom.

SDs nätmobb
I krönikan skriver mannen att kända vänsterkvinnor utsätts för en permanent och strid ström av sexuella hot och trakasserier och pekar ut förövarna som “sverigedemokratiska nätmobben” som “tagit på sig uppgiften att hata och hota sina politiska motståndare till tystnad”.

“Det kvinnohat som sköljer över vänsterkvinnor måste också förstås som ett uttryck för de beklagansvärda och sexuellt frustrerade fotsoldaternas förtvivlan över en misslyckad existens”, skriver han.

Fotsoldat
Och så kommer angreppet på Katerina Janouch:

”Men nu var det inte vilken fotsoldat som helst som beskyllde Rossana Dinamarca för att ha sökt upp de afghanska ungdomarna blott och bart för att tillskansa sig sexuella tjänster. Det var författaren Katerina Janouch, som sedan någon tid lämnat den demokratiska borgerligheten för att bli kolumnist i en SD-publikation.”

”Sex mellan vita och muslimer”
Man funderar på vilken SD-publikation det är? Mannen har uppenbarligen inte koll. Sedan kommer märkliga anklagelser mot både SD och Janouch.

”Det var uppseendeväckande, inte bara för att den typen av sexmobbning vanligtvis bedrivs av de anonyma fotsoldaterna. Utan också för att Katerina Janouch därmed tog ställning för en av de mer aparta idéerna i den sverigedemokratiska undervegetationen, tanken att sex mellan vita svenskar och muslimer är alldeles extra äckligt”, skriver mannen.

Destruktiv kultur
TV4 lät nyligen den tidigare SD-riksdagsledamoten Hanna Wigh våldtäktsanklaga en medarbetare. I reportaget var vinkeln att det finns en destruktiv partikultur i SD. Nu verkar det som om det finns en riktigt destruktiv kultur inom de stora medierna Aftonbladet och TV4, där medarbetare i många år har fått fortsätta trots sexism, rasism, homofobi, påstådda sexövergrepp och där man håller tyst och skyddar.

De dubbla måttstockarna hos de stora mediehusen blir tydliga. Aftonbladets publisher Sofia Olsson Olsén säger ”När det gäller namnpubliceringar måste det bedömas från fall till fall. Effekterna av en namnpublicering kan bli stora och förödande”. I minnet kommer kvällstidningen Expressens uthängning på förstasidan av pensionären (och andra) som hängdes ut med namn och bild efter hembesök för att ha skrivit åsikter på nätet.

Feministisk revolution
Beträffande kvinnors uppdämda raseri som väller fram över att bli illa behandlade, våldtagna och trakasserade, är detta en slags revolution, en feministisk revolution på riktigt? På medias förljugenhet, med de dubbla måttstockarna och att maktens män riskfritt tar för sig utan konsekvenser.

I så fall kan man hoppas att stormen går vidare mot att uppmärksamma de mycket grova och grymma våldtäkterna och otryggheten som har kommit att flöda över vårt land och att gå till botten med vilka majoriteten av förövarna är.