Ett ögonblick av extraordinärt trots mot ondskan fångades på film då gärningsman sköt hundratals skott från 32:a våningen ner på musikfestivalens 22.000 besökare vid ”the strip” i Las Vegas igår kväll. Över 50 döda och 400 skadade rapporteras.

”Ren ondska” sa president Trump när han höll ett kort TV-tal där han bad för de drabbade och hyllade räddningstjänt och polis.

En gärningsman bosatt utanför staden sköt med automateld från 32:a våningen i hotellet Mandalay Bay ned mot publiken på andra sidan huvudgatan där 22000 personer lyssnade på utomhuskonsert med ledande countrymusiker.

Ett extraordinärt ögonblick har fångats på film och som visar hur en man i publiken står upp och ger mördaren ett finger av trots mitt i kulregnet, medan alla andra har slängt sig på marken. Brittiska The Sun rapporterar:

Ljudet av automateld hörs men eftersom det ekar mellan husen är det först oklart varifrån elden kommer, vilket skapar förvirring om var man ska ta skydd.

Mannen i filmen står upp och försöker lyssna in och se var skytten är medan andra personer säger till honom, “get the f*** down”.

Men den kylige konsertbesökaren följer inte rådet utan forsätter skanna av omgivningarna. När han lokaliserat skytten högt upp i hotellet mittemot ger han honom fingret medan en ny skur av kulor skjuts mot publiken. Först efter denna trotsiga gest tar mannen till slut skydd.

Polisen är snabbt uppe i hotellet för att stoppa gärningsmannen, men när de bryter sig in i hotellrummet har han tagit sitt liv.

Gärningsmannen bor utanför Las Vegas, är 64 år gammal och har inte tidigare varit känd av polisen. En kvinna som bor med honom har tagits till förhör. Brodern till gärningsmannen har uttalat sig i amerikansk TV. Han är chockad och har inte sett några tendenser till att brodern skulle begå massmord.

Motivet är ännu oklart även om terrorgruppen IS säger via sitt propagandaorgan Amaq att man ligger bakom masskjutningen i Las Vegas, rapporterar nyhetsbyrån Reuters. Den misstänkte skytten konverterade till islam för några månader sedan, hävdar IS. Några sådana uppgifter har inte bekräftats av polisen.