I USA:s största delstat Kalifornien talar över 44 procent inte engelska i hemmet. Över hela USA är det över 21 procent som talar annat språk än engelska i hemmet.

Allt färre talar engelska i USA, enligt ny rapport från landets folkräkningsbyrå. Störst andel som inte talar engelska hemma har Kalifornien, men även i andra delstater är andelen hög. I Texas är det över 35 procent som inte talar engelska i hemmet, och i New York är det 31 procent, rapporterar CNSNews.

Störst andel som talar engelska i hemmet har landsbygdsdelstaterna. I West Virginia är det endast 2,5 procent som inte talar engelska, följt av Montana (3,7 procent), Mississippi (3,8 procent), Alabama (5,1 procent) och North Dakota (5,2 procent).

Folkräkningsbyrån, The Census Bureau, ställer frågan om vilket språk som talas i hemmet och de uppgifter som nu publiceras ingick i undersökningen för 2016.

– Vi ställer en fråga om folk talar ett annat språk än engelska i hemmet, vilket det språket i så fall är och hur väl man anser sig tala engelska, i syfte att skapa en profil om vilka språk som talas i samhället, skriver byrån på sin hemsida.