KYRKOVALET. Nu börjar de första rapporterna om valfusk i kyrkovalet strömma in. Det talas om saknade valsedlar för SD i vallokalerna. – Så här såg stället ut i Hörby församlingshem kl. ett idag, skriver Stefan Borg (SD) på facebook intill fotot av ett tomt fack där SD-valsedlarna skulle ligga.

I Hörby fick man 6000 valsedlar inför valet att placera ut i valsedelställen.

– Så här såg stället ut i Hörby församlingshem kl. ett idag, skriver Stefan Borg (SD) i Hörby på sin facebook.

Enligt flera andra som har kommenterat på facebook saknas även SDs valsedlar på flera andra orter i landet.

Ett urval kommentarer:

”Hur anmäler man valfusk? Samma sak i Österåker, valsedlar till kyrkofullmäktige saknades.”

”Samma i Gävle (Sätra ) såg precis likadant ut”

”Även i ett distrikt i Mariestad fattas valsedlar med hänvisning att de ej fått några av SD, Lokal avd representant var på plats när jag var där .”

”Björkskatan Luleå samma sak! Vita valsedlar för Kyrkofullmäktiga borta, dom andra 2 var kvar, Men jag skrev Sverige Demokraterna på en tom vit lapp och lämnade med dom andra…”

”Tur att detta kom ett år innan det verkliga valet. Då måste vi vara på vår vakt. Polisanmäl allt som verkar misstänkt”.

Några påpekar angående Hörby att det finns blanka valsedlar att skriva på. En annan svarar att ”MINSTA lilla fel enligt rösträknare gör valsedeln ogiltig. När det levereras 6000 valsedlar och de säger att ingen finns, är det åt helvete!”

Storsatsat
Sverigedemokraterna har storsatsat i kyrkovalet och det har även skrivits om att det har fått politiska motståndare att mobilisera för att stoppa SDs framfart. Återstår att se hur den samlade bilden blir från alla vallokaler i landet.

Omkring klockan 14.00 gick SD-medlemmen Mattias Kihl till vallokalen i Hörby med nya valsedlar.

– Då låg det några få röstsedlar för SD utlagda, 5-10 stycken. Man hade nog börjat få kalla fötter.