Igår dödades en tvåbarnsmamma och flera skadades då en sudanesisk migrant började skjuta vilt vid en kyrka i Nashville, Tennessee. Gärningsmannen stoppades av kyrkobesökare med vapen. Han hyllas nu av polisen.

På söndagsmorgonen gick Emanuel Kidega Samson, som invandrat till USA från Sudan på 90-talet, till angrepp mot vita kyrkobesökare i Burnette Chapel Church of Christ söder om Nashville. Det rapporterar bland annat lokala tv-stationen NewsChannel 5.

En kvinna sköts ihjäl och sju personer skadades. Men det kunde blivit värre om inte en kyrkobesökare hade tillstånd att bära vapen. Han såg till att stoppa gärningsmannen, som nu är gripen misstänkt för mord och flera mordförsök.

Polisen säger om den vapenbärande kyrkobesökaren:

– Han är hjälten här, sa Nashville polischef Steve Anderson enligt Daily Caller. “Han är personen som stoppade denna galenskap.”

När en vit rasist skjuter svarta i en kyrka blir det världsnyhet, när en svart gärningsman skjuter vita kyrkobesökare blir det endast lokala nyheter och omskrivet i sociala medier. På vad skillnaden i nyhetsvärdering beror på, är svårt att veta.