VÅLDTÄKTER. De grova och bestialiska sexuella våldet är nu så stort att det bubblar upp mitt i mainstreammedia. Polisen lägger våldtäktsfall på hög för att det är så många mord. Enligt polisen ökar våldtäkterna stort. Men frågan om varför och vilka är fortfarande frånvarande.

 Frågan har exploderat i mainstreammedia. Poliskris, våldtäktskris och mediamörkning möts i en krasch.
– Vi har 400 fler våldtäkter i år jämfört med förra året, Vi har svårt att anpassa sig så fort då det vid den här allvarliga arten brott krävs specialutbildad polis, säger ställföreträdande polischef Mats Löfving i Aktuellt.

En 30-årig kvinna gruppvåldtogs av upp till 20 män, men anmälan fick ligga i ett år innan någon ens förhördes fastän flera misstänkta fanns. En tolvårig flicka våldtogs på en offentlig toalett och efter sex veckor hade fortfarande ingen förhörts, varken hon eller utpekade förövare. Filmklippet där journalisten Joakim Lamotte avslöjar rättsrötan med ett enkelt samtal, ensamarbetande, och betald genom ett swishkonto, rullar i Aktuellt och P1 och polisledning och politiker turas om att säga “det är oacceptabelt”.

Överrepresentation
Alla i studion, journalister, politiker och poliser vet att utomeuropeiska män är överrepresenterade i dessa groteska fall. Men man nämner inte frågan. Gruppvåldtäkter och grova våldtäkter är brott som till största delen utförs av män från utomeuropeiska länder med en helt annan människosyn och kvinnosyn. Brås utredningar 1996 och 2005 visar att vid bland annat våldtäkter är gärningsmän med utomeuropeisk bakgrund klart överrepresenterade, även när hänsyn tagits till socioekonomisk status.

Utländska män
Den stora invandringen av män från dessa länder ( Mellanöstern och Afrika) som politiker, utom visselblåsarpartiet SD, har tagit in och fortsätter ta in i landet i stor skala får konsekvenser. Media har bidragit och bidrar till att mörka vilka förövarna är. Det är svenska kvinnor och flickor som är offren för dessa gruppvåldtäkter.

20 misstänkta män
Den grova gruppvåldtäkten på 30-åriga kvinnan i Fittja hösten 2016 börjar klaras upp. Polis har säkrat teknisk bevisning och sent omsider kunde flera misstänkta gärningsmän ringas in. HIttills sitter tre invandrare häktade, uppger Fria Tider. Samtidigt är sju andra misstänkta för att ha deltagit i våldtäkten som pågick i flera timmar. Så många som 20 personer kan ha varit inblandade.

Förövarna har använt ”mycket grovt sexuellt våld”, enligt polisen. Kvinnans målsägandebiträde Elisabeth Massi Fritz säger att det är en av de värsta våldtäkterna hon konfronterats med i sitt yrkesliv.

”Det handlar om en fruktansvärd våldtäkt som lett till ett mycket svårt tortyrliknande trauma för min klient. Det här är ett av de svåraste våldtäktsmål som jag stött på under mina 26 verksamma år”, skriver kvinnans målsägandebiträde, advokat Elisabeth Massi Fritz, i ett mejl till Metro.

Värsta gruppvåldtäkten
En annan sadistisk gruppvåldtäkt, som beskrivits som “den grövsta i svensk rättshistoria” är, gruppvåldtäkten i Mariannelund 2011, när en kvinna våldtogs på ett asylboende av sju afghanska män medan de skrattade och klappade i händerna. Övergreppen pågick från 22-tiden på kvällen, fram till larmsamtalet strax före klockan 10 på förmiddagen. Kvinnan blev så allvarligt skadad att hon tvingades sitta i rullstol och fick vårdas på psykklinik i fyra veckor.

Brott nya för Sverige
Företagaren och författaren Thomas Gür skriver i GP om  fem specifika typer av brott som har koppling till den stora invandringen till Sverige och som inte existerat här tidigare alls eller på väldigt länge. Ett av brotten är gruppvåldtäkt, eller gruppbaserat våld på offentlig plats av flickor och kvinnor.

”Brottstyperna är helt nya för det svenska samhälle som sedan många hundra år genomgått en utveckling av ett relativt ledigt umgänge mellan män och kvinnor”, skriver han. De övriga nya brott han räknar upp är Hedersförtryck, hedersvåld och hedersmord, Organiserat och planlagt våld mot räddningspersonal, Klanbaserad eller släktbandsbaserad kriminalitet och rättsskipning och Gruppvåldtäkter av pojkar eller unga män.

Artfrämmande
Thomas Gür beskriver dessa brott som ”artfrämmande för vårt samhälle” och att ”fenomenet med helt nya brottstyper förknippade med invandringen inte alls tagits upp på ett systematiskt sätt, trots att dessa brott har bärighet långt bortom kriminalpolitik och brottsbekämpning”.

”Ty det rör sig om företeelser som direkt utmanar de normer, umgängesformer, seder och traditioner som etablerats sedan länge i vårt land. De förekommer visserligen inte i så stor omfattning, men deras skadliga effekter på samhällsmoralen och samhällskontraktet är väl så stora, eftersom de är helt nya och ofta ”obegripliga”, skriver han.