Dagen efter den blodiga attacken i Barcelona kommer på fredagen nyheten om att åtta personer blivit knivhuggna i Åbo, varav två hittills har dött. Enligt vittnesuppgifter ropades ”Allahu Akbar” i samband med attackerna. Polisen sköt en gärningsmän i benet bara minuter efter dådet.

Målet för knivattacken var kvinnor, varav en var mamma med barnvagn. Två män attackerades och skadades när de försökte hjälpa och skydda kvinnorna. De två döda är kvinnor.

Under presskonferens på lördagen meddelar polisen att den gärningsman som sköts i benet vägrar tala. Han är asylsökande från Marocko och kom till Finland 2016, rapporterar Yle. Han ska vara 18 år och har bott på en flyktingförläggning.

Polisen har gripit fyra andra marockaner som misstänkta och internationellt efterlyst en femte misstänkt som flytt landet.

Se mer: Yle.